Zašto zrenjaninskoj vlasti kultura nije važna?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 10. 04. 2018. | Komentara: 0

Zašto zrenjaninskoj vlasti kultura nije važna?

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upitao je danas predstavnike zrenjaninske vlasti zašto im je kultura nevažna.

LSV

- O stanju u kulturi u našem gradu nepovoljno govori činjenica da Zrenjanin nije među 22 opštine/grada koji su dobili sredstva na konkursu „Gradovi u fokusu“. Zrenjanina nema na mapi kulture naše zemlje. Za to su zaslužni, pre svega, rukovodioci grada, a tek onda direktori ustanova kulture. Ovo je bila prilika da naš grad dobije sredstva ne samo za manifestacije, već i za infrastrukturu, rekonstrukcije, obnovu, a svi znamo koliko su našim ustanovama potrebna ulaganja – navedeno je u saopštenju zrenjaninskih ligaša.

Kako dodaju, iako je Zrenjanin 2016. godine dobio sredstva putem konkursa Ministarstva kulture i informisanja, očigledno je da se onima koji su odlučivali o tome ko će sredstva dobiti 2017. godine, pa i ove godine, nije dopao način na koji su zrenjaninski čelnici potrošili novac, ali i da Zrenjanin svojom projektnom idejom nije uspeo da se izdvoji. 

- Ustanovama kulture u našem gradu je već dovoljno teško da obavljaju posao zbog kog su osnovane. Podsećamo, gradski čelnici su doneli odluku da ukinu račune ustanovama kulture i na taj način im oduzeli prava raspolaganja sopstvenim prihodima. Ustanove više nemaju svoje račune, njihovim finansijama upravlja Grad. To praktično znači da novac od prodate karte, kao i svaki drugi zarađen dinar, u vreme kada je teško zaraditi novac u kulturi, ide u budžet osnivača, umesto u sopstvene prihode ustanove. Ovo ne samo da nepovoljno utiče na sticanje, nego i znatno otežava raspolaganje sredstvima. Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva gradske čelnike da se uozbilje, da obrate pažnju na kulturu i počnu da rade svoj posao – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 10.04.2018)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook