Završni račun budžeta potvrđuje akcenat na kapitalnim ulaganjima

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Nedelja, 04. 10. 2020. | Komentara: 0

Završni račun budžeta potvrđuje akcenat na kapitalnim ulaganjima

NOVI SAD – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u novosadskoj skupštini podržali su završni račun budžeta Grada Novog Sada za 2019. godinu. Prema rečima predsednika odborničke grupe LSV Roberta Kolara, podrška je usledila zbog velikog broja kapitalnih ulaganja u 2019. godini. On je istakao i da je dobro što zbog tog anisu trpela socijalna davanja, nego su čak neke pozicije i uvećane, poput obezbeđivanja udžbenika za sve đake prvake. 

LSV

Budžet Novog Sada za 2019. godinu iznosio je više od 30 milijardi, što je, prema Kolarovim rečima, impozantan iznos. Kako je izjavio, karakteriše ga poreska dobit od preko 15 milijardi dinara, što ukazuje na veći broj privrednih poreskih obveznika, odnosno na značajan privredni razvoj. Rashodnu stranu karakteriše povećan broj kapitalnih ulaganja.

- Što se tiče kapitalnih ulaganja, njih je zaista mnogo, ali kao prioritetne za LSV bih izdvojio radove na kanalizacionom kolektoru kod Žeželjevog mosta, pripremne radove za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda, izrazito veliki broj novih kanalizacionih priključaka kao jedne elementarne tekovine koju građani moraju da imaju, do uređenja i detaljne rekonstrukcije Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, izgradnja novih saobraćajnica, novih bulevara i, za Novi Sad vrlo značajnog aspekta - rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih biciklističkih staza i uspostavljanje privremenih biciklisitčkih zona u okviru postojećih saobraćajnica. Između ostalog, ovo su razlozi zbog kojih je odbornička grupa LSV podržala završni račun budžeta grada Novog Sada za 2019. godinu – naglasio je Kolar. 

 (SzILSV, 04.10.2020)
Odbori LSV | Nedelja, 29. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV odala počast antifašističkoj brigadi Šandor Petefi u Bačkoj Topoli

Članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine odali su počast antifašističkoj brigadi „Petefi“ u Bačkoj Topoli.
Odbori LSV | Petak, 27. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV za obnovu i rekonstrukciju svih parkovskih i zelenih površina u Novom Sadu

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Sandra Trifunović Stojanović poručila je danas da će Odbornička grupa LSV podržati Predlog odluke za izradu Plana generalne regulacije za Univerzitetski park u Novom Sadu.

Odbori LSV | Petak, 27. 11. 2020. | Komentara: 0

Kolar: Bez zamerki na procenat realizacije budžeta za prvih devet meseci

Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar najavio je uoči današnje sednice gradske skupštine da će LSV podržati Izveštaj o realizaciji budžeta za period januar - septembar 2020. godine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook