Završni račun budžeta potvrđuje akcenat na kapitalnim ulaganjima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 04. 10. 2020. | Komentara: 0

Završni račun budžeta potvrđuje akcenat na kapitalnim ulaganjima

NOVI SAD – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u novosadskoj skupštini podržali su završni račun budžeta Grada Novog Sada za 2019. godinu. Prema rečima predsednika odborničke grupe LSV Roberta Kolara, podrška je usledila zbog velikog broja kapitalnih ulaganja u 2019. godini. On je istakao i da je dobro što zbog tog anisu trpela socijalna davanja, nego su čak neke pozicije i uvećane, poput obezbeđivanja udžbenika za sve đake prvake. 

LSV

Budžet Novog Sada za 2019. godinu iznosio je više od 30 milijardi, što je, prema Kolarovim rečima, impozantan iznos. Kako je izjavio, karakteriše ga poreska dobit od preko 15 milijardi dinara, što ukazuje na veći broj privrednih poreskih obveznika, odnosno na značajan privredni razvoj. Rashodnu stranu karakteriše povećan broj kapitalnih ulaganja.

- Što se tiče kapitalnih ulaganja, njih je zaista mnogo, ali kao prioritetne za LSV bih izdvojio radove na kanalizacionom kolektoru kod Žeželjevog mosta, pripremne radove za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda, izrazito veliki broj novih kanalizacionih priključaka kao jedne elementarne tekovine koju građani moraju da imaju, do uređenja i detaljne rekonstrukcije Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, izgradnja novih saobraćajnica, novih bulevara i, za Novi Sad vrlo značajnog aspekta - rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih biciklističkih staza i uspostavljanje privremenih biciklisitčkih zona u okviru postojećih saobraćajnica. Između ostalog, ovo su razlozi zbog kojih je odbornička grupa LSV podržala završni račun budžeta grada Novog Sada za 2019. godinu – naglasio je Kolar. 

 (SzILSV, 04.10.2020)




Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook