Zbog neregularnih uslova LSV neće učestvovati na izborima MZ u Novom Bečeju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 09. 02. 2019. | Komentara: 0

Zbog neregularnih uslova LSV neće učestvovati na izborima MZ u Novom Bečeju

Novi Bečej, 09. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine će bojkotovati predstojeće izbore za članove Saveta mesne zajednice Novi Bečej, jer ne želi da učestvuje ni na jednim izborima na kojima su neregularni uslovi. Učesnici ovih izbora nemaju ravnopravne uslove jer Srpska napredna stranka nije dozvolila učesnicima koji nisu na njihovoj listi da imaju predstavnike u Izbornoj komisiji. Nisu dopustili nijednog člana, koji nije član njihove stranke, u biračkim odborima. Da bi izbori bili regularni, neophodno je da postoji najmanje dva predstavnika kandidata na svakom izbornom mestu, jedan koji je „na kutijama“ i jedan koji odlazi sa ostalim članovima odbora na teren, kod glasača koji glasaju od kuće. 

LSV

Problem na koji smo i ranije ukazivali je da se kandidati Srpske napredne stranke i ovog puta sakrivaju iza imena Aleksandra Vučića, što je, takođe, neregularno jer su izbori za članove Saveta Mesne zajednice nestranački izbori. Zato i njima i javnosti postavljamo pitanje da li će Vučić biti član Saveta Mesne zajednice u Novom Bečeju.

S obzirom na sve navedeno i činjenicu da je potpuno nemogućne kontrolisati izborni proces i sprečiti zloupotrebe, LSV odbija da učestvuje na izborima koji imaju ove apsolutno neregularne uslove.

Zanimljiv je, takođe, i podatak da se Demokratska stranka, koja je trenutno na vlasti u Novom Bečeju sa Srpskom naprednom strankom, nije uopšte oglasila povodom izbora za  članove Saveta mesne zajednice Novi Bečej.

Demokratska stranka je jedna od članica Saveza za Srbiju. Najavili su bojkote svih skupština, i lokalnih i parlamentarne. Najavili su da će bojkotovati parlamentarne izbore. Demokrate u Novom Bečeju se uprkos tome ne oglašavaju povodom ovih izbora u Novom Bečeju. Zato postavljamo pitanje da li će to uopšte učiniti ili će se i dalje „praviti mrtvi“.

Predsednik OO LSV Novi Bečej i
predsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Saša Šućurović



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook