Zbog ratnog zločinca ukidaju gostovanja iz Prištine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 11. 05. 2018. | Komentara: 0

Zbog ratnog zločinca ukidaju gostovanja iz Prištine

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je povodom povlačenja poziva kosovskim parlamentarcima da predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković ima pravo da proglasi da je neko nepoželjan, ali ne razume kako su 2015. godine konferenciji koja je takođe održana u parlamentu Srbije mogli da prisustvuju predstavnici kosovskog odbora za EU. On je podsetio da je Gojković i tada bila predsednica Skupštine, a jedina razlika je što osuđeni ratni zločina Vojislav Šešelj tada nije bio u parlamentu. Čanak je za list Danas objasnio  da ni te 2015. godine, kao ni danas ispred učesnika skupa neće pisati ime zemlje iz koje dolaze, već samo imena učesnika. 

LSV

- Znači delegacija Kosova ne bi imala nikakva državna obeležja, a u najavi bi pored Kosova stajala zvezdica, kako je to uobičajeno. Nakon otkazivanja gostoprimstva kosovskoj parlamentamoj delegaciji razgovarao sam telefonom sa predsednicom srpske skupštine i ona mi je jasno rekla da ne odobrava da parlament ugosti predstavnike Odbora za spoljne poslove kosovske skupštine, naravno, to je njeno pravo, ali ako pogledate vremenske koordinate kada su počela otkazivanja gostoprimstva sportistima, parlamentarcima, umetnicima, jasno dolazite do zaključka da se to poklapa sa ulaskom radikala u parlament - rekao je Čanak, koji je i predsednik skupštinskog Odbora za evropke integracije.

On dodaje da će na današnjoj konferenciji "Kroz ideje EU ka miru i razvoju" biti organizovano pet panela - o evropskoj bezbednosti, EU kao mirovni projekat, decentralizacija EU i odnos fiskalne i monetarne politike EU. 

(BILSV, 11.05.2018)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook