Ženama više mandata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 07. 2012. | Komentara: 0

Ženama više mandata

NOVI SAD – U novosadskom parlamentu, od 78 odbornika, čak 29 su žene, piše današnji Blic, podsećajući da je to omogućeno izmenama zakona o izboru narodnih poslanika, na inicijativu sadašnje predsednice Skupštine grada Novog Sada Aleksandre Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Ona za Blic kaže da nije dovoljno da se ispuni samo broj kako bi se čuo glas žena. Dodaje da ne veruje da postoje muške i ženske teme, te od koleginica očekuje da se bave svojim temama i problemima.
– Uvođenje kvote je početak borbe, ali ne sme da bude i kraj. Postoji opasnost da upadnemo u zamku zadovoljavanja forme umesto da se bavimo suštinom – navodi Jerkova. Ona se nada da će ispuniti očekivanje koleginica i kolega iz Skupštine grada, ali smatra da nije realno očekivati da žene pokažu solidarnost i dogovorom se bore za svoja prava. Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Milica Vlaisavljević kaže da se žene uvek detaljnije pripreme za sednice i da odgovornije pristupaju poslu. Napominje da ipak nije suština u tome kojeg su pola odbornici, već da je bitna njihova stručnost, sposobnost i volja da urade ono zbog čega su izabrani.

(BILSV, 18. 07. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook