Ženama više mandata

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 18. 07. 2012. | Komentara: 0

Ženama više mandata

NOVI SAD – U novosadskom parlamentu, od 78 odbornika, čak 29 su žene, piše današnji Blic, podsećajući da je to omogućeno izmenama zakona o izboru narodnih poslanika, na inicijativu sadašnje predsednice Skupštine grada Novog Sada Aleksandre Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Ona za Blic kaže da nije dovoljno da se ispuni samo broj kako bi se čuo glas žena. Dodaje da ne veruje da postoje muške i ženske teme, te od koleginica očekuje da se bave svojim temama i problemima.
– Uvođenje kvote je početak borbe, ali ne sme da bude i kraj. Postoji opasnost da upadnemo u zamku zadovoljavanja forme umesto da se bavimo suštinom – navodi Jerkova. Ona se nada da će ispuniti očekivanje koleginica i kolega iz Skupštine grada, ali smatra da nije realno očekivati da žene pokažu solidarnost i dogovorom se bore za svoja prava. Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Milica Vlaisavljević kaže da se žene uvek detaljnije pripreme za sednice i da odgovornije pristupaju poslu. Napominje da ipak nije suština u tome kojeg su pola odbornici, već da je bitna njihova stručnost, sposobnost i volja da urade ono zbog čega su izabrani.

(BILSV, 18. 07. 2012.)Saopštenja | Petak, 05. 03. 2021. | Komentara: 0

Srbiju organizovati u pet izbornih jedinica

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanski front predstavili su danas predlog novog izbornog zakona Republike Srbije koji podrazumeva novu izbornu organizaciju države u pet izbornih jedinica.
Izjave | Četvrtak, 04. 03. 2021. | Komentara: 0

Kolar: Nema ničega spornog da nova kovid bolnica postane gradska

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i šef odborničke grupe LSV u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar potvrdio je da je bilo „osnovnih početnih razgovora“ o izgradnji nove bolnice u Novom Sadu. On je istakao da je, u svetlu pandemije, dobro za Novi Sad da to najpre bude kovid, a kasnije kao gradska bolnica. 
Izjave | Utorak, 02. 03. 2021. | Komentara: 0

U radu Kriznog štaba ne sme da bude politike

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da mu najave novog policijskog časa ne deluju toliko zastrašujuće, koliko je zastrašujuće to koliko se ne shvata ozbiljnost situacije izazvane pandemijom koronavirusa.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook