Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

SUBOTICA - Seminarom „Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).

Žene mogu sve samo im treba pružiti podršku

Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI). Oko trideset polaznica seminara iz nekoliko odbora, dobilo je priliku da se u tri dana trajanja seminara osposobi za samostalno kreiranje političke poruke, upozna sa zakonodavstvom u oblasti rodne ravnopravnosti, savlada veštine javnog nastupa i upozna one manje poznate stvari, kada je u pitanju komunikacija sa medijima.

Polaznice su došle iz Novog Sada, Zrenjanina, Kikinde, Beočina, Temerina, Sente, Žitišta, Žablja, Bačke Topole, Sombora i Subotice. Bilo je i onih koje su u Ligi od devedestih, ali i onih koje su se učlanile prošle godine. Po funkcijama su predsednice Mesnih organizacija, potpredsednice Opštinskih i Gradskih odbora, članice Izvršnih odbora u svom lokalnom odboru, neke od njih aktivne su i u Forumu žena. Evaluacija je pokazala da su polaznice više nego zadovoljne naučenim.

(BILSV, 28.06.2011.)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook