Žene treba da predstavljaju žene

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 10. 03. 2012. | Komentara: 0

Žene treba da predstavljaju žene

BEOGRAD – U aktuelnom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije nalazi se 55 žena dok će ih, u skladu sa zakonom, već u sledećem mandatu biti trećina od 250, a narodna poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov je, u izjavi za TV Prva, istakla da nije stvar samo u broju žena u parlamentu.

Aleksandra Jerkov

– Stvar je u njihovom stanju svesti. Stvar je koliko su one spremne zaista da predstavljaju žene, a koliko, nažalost i dalje predstavljaju pre svega svoje stranke, pa tek onda žene – rekla je Jerkova. Kada je reč o položaju žena u Srbiji uopšte, Aleksandra Jerkov je juče ukazala i na to da bi žene pre svega trebalo da vode računa o sebi.
– Kod nas je neko nepisano pravilo da žena tek kada zbrine sve ostale oko sebe, tek onda počne da vodi računa o sebi, u svakom smislu. Profesionalno, emotivno, fizički žene pre svega treba da vode računa o sebi – zaključila je Jerkova.

(BILSV, 10. 03. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook