Život svuda jednako vredi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 19. 03. 2017. | Komentara: 0

Život svuda jednako vredi

Novi Sad, 19. mart 2017 - Život građana jednako vredi u svakom delu Srbije. Zato pravo na određene medicinske usluge i lečenje ne sme biti privilegija samo stanovnika velikih gradova, ne čelu sa Beogradom.

LSV

Da bi tako bilo, potrebno je obezbediti ravnomeran razvoj zdravstvenog sistema i jednaku dostupnost zdravstvene zastite na teritoriji Srbije.

U Srbiji, u državnom vlasništvu postoje 24 magnetne rezonance. Više od polovine, čak trinaest se nalazi u Beogradu. Od ostalih jedanaest, tri su u Novom Sadu a jedna u Subotici. 

Tako to izgleda kada se odlučuje iz Beograda. 

Samo decentralizovana Srbija će biti pravednija. 

Ujedno, to je dobar način da se poboljša materijalni status, bezbednost i uopšte vrati dostojanstvo lekarima i zdravstvenim radnicima, širom Srbije.


https://www.youtube.com/watch?v=BH6PrshoVJw

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook