Zloupotreba Skupštine grada Zrenjanina

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Petak, 20. 07. 2012. | Komentara: 0

Zloupotreba Skupštine grada Zrenjanina

ZRENJANIN, 20. jul – Članovi i članice Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu upozoravaju na nastavak zloupotrebe institucije građanki i građana Zrenjanina.

LSVNaše je pravo i obaveza da u interesu grada Zrenjanina ukažemo da je g. Radovan Bulajić, koji je izabran na nelegitimnoj sednici Skupštine grada Zrenjanina, koju su na nezakonit način održali 06. jula 2012. godine  predstavnici koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, nastavio sa korišćenjem institucije Skupštine grada Zrenjanina, koja je predstavničko telo građanki i građana, kao sredstvom za manipulaciju i obmanu. Danas je javnosti iz kabineta gradonačelnika saopšteno da je Skupština grada Zrenjanina podnela prekršajnu prijavu protiv predstavnika Lige socijaldemokrata Vojvodine i NN lica zbog remećenja javnog reda i mira na protestima održanim u Ečki.

Ovom prilikom molimo g. Bulajića, koji je svoju nelegitimnu funkciju veoma neozbiljno shvatio i odlučio da je obavlja kao volonter, amaterski i nestručno, da se informiše o osnovnim načelima rada Skupštine grada Zrenjanina, koja su definisana Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom Grada Zrenjanina i Poslovnikom o radu Skupštine grada Zrenjanina. Ovako, već od starta, promoviše neznanje, samovolju i bahatost.

Molimo g. Bulajića da, nakon što se informiše, odgovori na pitanja da li je u ingerenciji Skupštine grada, koju čine odbornice i odbornici, i koja je predstavničko telo svih građanki i građana, da podnosi prekršajne prijave u ime drugih lica, odnosno pre svega da razjasni da li je prijavu podneo kao (nelegitimni) predsednik Skupštine grada ili kao pojedinac, koji nije bio prisutan na licu mesta, odnosno na protestima. Pozivamo ga i da se izjasni da li je današnje saopštenje u stvari pokušaj vraćanja usluge odbornici jer je svojim mandatom podržala koaliciju okupljenu oko SNS-SPS?

Obaveštavamo Vas da su članice i članovi GrO LSV Zrenjanin koristili svoje pravo na slobodu okupljanja zagarantovanu Ustavom Republike Srbije (član 54.), kao i da je svaki protest bio, shodno pravilima Zakona o okupljanju građana, uredno prijavljen Policijskoj upravi grada Zrenjanina, što se može videti uvidom u dokumentaciju PU Zrenjanina, kao i u kancelariji GrO LSV Zrenjanin. Da je pri tome došlo i do najmanjeg incidenta, sigurni smo da bi nadležni pokrenuli prijave protiv organizatora ovih skupova. Pošto nismo reagovali čak ni na besramne i uvredljive poruke nenajavljeno organizovanih članova Srpske napredne stranke, gospodin Bulajić je presavio tabak i rešio da deli pravdu.

Smatramo da je ovaj čin skretanje pažnje sa činjenice da su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije napravile od političke scene u Zrenjaninu tržište, rušeći osnovne postulate demokratije. U prilog tome ide i činjenica da prijavu protiv organizatora protesta nisu podneli ni nadležni organi, kao ni odbornica Lukrecia Ursulesku, koja je i sama uvidela grešku koju je napravila i kontaktirala predstavnike Lige u Zrenjaninu, a koja, upravo zbog ovakvih manipulacija, zloupotreba i pritisaka, ne sme javno da istupi protiv onih koji su prekrojili izbornu volju Zrenjaninki i Zrenjaninaca.

Naša doslednost i principijelnost će nas možda, kada je gradska vlast u pitanju, odvesti u opoziciju. Ali, i posle ovih  izbora smo pokazali da nećemo sa svima i makar kakvima u vlast. Jako nam je stalo da ne izneverimo poverenje naših članova i građana koji su nam dali glas na nedavnim izborima. I devedesetih godina su nam ovakvi pojedinačni pokušaji pojedinaca da se stave izvan i iznad zakona na početku bili smešni. Srpsko društvo je ubrzo doživelo istorijski, moralni i materijalni pad. I tada smo se usprotivili tiraniji, pljački i ratovima. Sada u Ligi socijaldemokrata Vojvodine kažemo: neće vam proći.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Utorak, 02. 03. 2021. | Komentara: 0

U radu Kriznog štaba ne sme da bude politike

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da mu najave novog policijskog časa ne deluju toliko zastrašujuće, koliko je zastrašujuće to koliko se ne shvata ozbiljnost situacije izazvane pandemijom koronavirusa.
Izjave | Utorak, 02. 03. 2021. | Komentara: 0

Marton: Učešće LSV u međustranačkom dijalogu nije upitno

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je za Tanjug da učešće LSV u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovi nije upitno. 
Saopštenja | Nedelja, 28. 02. 2021. | Komentara: 0

Srbiji potrebno više izbornih jedinica

Promena izbornog zakona je jedan od osnovnih uslova za organizovanje poštenih parlamentarnih izbora. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook