Zmajeve dečje igre vratiti kod spomenika Zmaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Zmajeve dečje igre vratiti kod spomenika Zmaju

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozvao je danas Gradsku upravu za komunalne poslove da odobri Zmajevim dečjim igrama da jednu od bina postave pored spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju u istoimenoj ulici u centru Novog Sada.

Aleksandar Jovanović

Jovanović je, prilikom današnje posete ovoj ustanovi, kazao da su Zmajeve dečje igre najveći dečji festival u regionu i da je dugogodišnja tradicija da se deo programa održava kod spomenika velikom dečjem pesniku, u čiju se čast održava festival i po kojem je festival dobio ime.

– Neprimereno je da se programa festivala, koji se organizuje u čast Jovanu Jovanoviću Zmaju, ne održava i kod spomenika čuvenom pesniku. Zmajeve dečje igre su neraskidivo vezane sa pesnikom i normalno je da se održavaju kod ovog obeležja – izjavio je Jovanović. On je dodao da je molba rukovodstva Zmajevih dečjih igara da se deo programa ove godine održi  i pored spomenika čika Jovi Zmaju, te da ne vidi razlog zašto bi to bilo drugačije.

– Grad Novi Sad jedan je od generalnih pokrovitelja ove manifestacije i, kao takav, trebao bi da preduzme sve što je u njegovoj moći kako bi se organizatorima i učesnicima manifestacije obezbedio najadekvatniji prostor za održavanje iste, a to je prostor koji je i simbolizuje, odnosno prostor kod spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju, gde se unazad nekoliko godina i održavao program ove manifestacije – navodi se u pismu predsednika Skupštine Gradskoj upravi za komunalne poslove. Jovanović je dalje istakao da su Zmajeve dečje igre od velikog značaja za Novi Sad i da "u velikoj meri doprinose kulturnom oplemenjivanju najmlađih sugrađana i sugrađanki".

– Insistiram da me u najkraćem roku i u pismenoj formi, obavestite zašto se pomenuti prostor više ne obezbeđuje za ovu priliku, s obzirom na to da Gradska uprava za komunalne poslove Grada Novog Sada, obavlja i poslove koji se odnose na korišćenje javnih površina – navodi se u pismu. Zmajeve dečje igre, 55. po redu, treba da se održe u Novom Sadu od 6. do 10 juna ove godine. Prvi festival je održan u junu 1958. godine, a osnovna ideja festivala je da okupi pisce, ilustratore, kritičare, izdavače, urednike i čitaoce književnosti za decu iz Srbije i šire, ali i da, kroz igru i pesmu, kreativne radionice, najmlađi pokažu svoje talente i interesovanja.

(BILSV, 03. 05. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook