Zrenjanin čvrsto grabi ka poziciji obične kasabe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 28. 11. 2012. | Komentara: 0

Zrenjanin čvrsto grabi ka poziciji obične kasabe

LSVZRENJANIN - Odbornik u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton najoštrije je osudio incident koji se desio na poslednjem zasedanju lokalnog parlamenta, tokom kojeg su novinari bili zaključani i nisu bili u mogućnosti da nesmetano prate rad Skupštine. Marton je zatražio od nadležnih da objave ime odgovornih.



- Uz ružne aspekte političke trgovine u Zrenjaninu, na poslednjoj sednici Skupštine zabeležena je i velika nekorektnost prema zrenjaninskim novinarima. Na početku sednice im je zabranjen rad u delu Skupštine koji već godinama koriste za svoje aktivnosti. Umesto toga, oni su bili usmereni u prostor u kojem nisu imali uslove za rad. Uz polomljene stolice, prašinu i paučinu, novinari su bili zaključani - rekao je Marton na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

On je podsetio da su odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine seli u klupe zrenjaninskog parlamenta jer LSV želi da se aktivno bori za bolji život u Zrenjaninu i zastupa interese više od 10 hiljada birača koji su za nju glasali.

- Naravno, ostaćemo istrajni u borbi za rasvetljavanje svih aspekata dolaska na vlast koalicije okupljene oko SNS, koji je bio praćen brojnim nedemokratskim i nelegalnim metodama. Manir nove vlasti se nije promenio ni na poslednjem zasedanju Skupštine grada, kada su na sceni bila partijska i lična potkosurivanja. Nemilice se troše resursi javnih preduzeća, a pozicije u organima vlasti zauzimaju anonimni pojedinci, čije stranke imaju dvocifreni broj glasača. U ovom trenutku, polovinu članova Gradskog veća čine članovi partija koje imaju po jednog ili dva odbornika - upozorio je Aleksandar Marton. Ocenio je i da je to posledica ucenjivačke prakse aktuelne političke scene Zrenjanina. On je zaključio da, nažalost, Zrenjanin čvrsto grabi ka poziciji obične palanke ili kasabe.

(BILSV, 28.11.2012)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook