Zrenjanin prvi u Srbiji dobio Kancelariju Lokalnog saveta za zapošljavanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 11. 01. 2012. | Komentara: 0

Zrenjanin prvi u Srbiji dobio Kancelariju Lokalnog saveta za zapošljavanje

ZRENJANIN – U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, filijale Nacionalne Službe za zapošljavanje, sindikata, Saveta za zapošljavanje i Lokalnog antikorupcijskog foruma, u Zrenjaninu je danas otvorena Kancelarija Lokalnog saveta za zapošljavanje, prva ove vrste u Srbiji.

Aleksandar Marton

Kancelariju, smeštenu u Kulturnom centru Zrenjanina, simboličnim presecanjem vrpce otvorili su Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada, i Livia Hartih, koordinatorka rada Kancelarije. Predsednik zrenjaninske Skupštine podsetio je da je, tokom prošle godine, lokalna samouprava prvo pozdravila, a potom i podržala ideju za otvaranje ovakve kancelarije.

– Smatramo da je problem nezaposlenosti jedan od ključnih problema, ne samo u gradu Zrenjaninu, već u čitavoj Srbiji, pa je i cilj lokalne samouprave da smanji broj nezaposlenih, između ostalog, i zahvaljujući ovakvim projektima. Krajem 2011. godine otvoreno je u našem gradu više desetina novih radnih mesta, što je svakako dobro, ali ne i dovoljno. Mislim da ova Kancelarija mora da pokaže, svojom inicijativom, da mogu da se dodatno privlače investitori u grad, i za svoj aktivizam će imati podršku lokalne samouprave – istakao je Marton. On je dodao da će, bude li do januara 2013. godine zaslugom Kancelarije otvoreno bar 250 novih radnih mesta, to već predstavljati uspeh, jer su, u uslovima krize, svako novo radno mesto i svaki nezaposleni manje, značajna stvar.

Koordinatorka rada Kancelarije, Livia Hartih, rekla je da Kancelarija Lokalnog saveta za zapošljavanje zvanično počinje s radom od sutra, kao i da će radno vreme biti od 8 – 15 časova, svakog radnog rada. Kao ciljeve formiranja Kancelarije ona je navela afirmaciju lokalne politike zapošljavanja, podršku akcionim planovima zapošljavanja, jačanje socijalnog partnerstva, pridobijanje relevantnih aktera i njihovo uključivanje, utvrđivanje prioriteta u oblasti zapošljavanja, zajedničko osmišljavanje praktičnih rešenja, spajanje relevantnih faktora koji mogu doprineti poboljšanju date situacije, pružanje podrške inicijativama i projektima, podsticanje učešća na konkursima i podrška prema korišćenju fondova EU. Predsednik Lokalnog saveta za zapošljavanje, Laslo Tot, ističe, kao ključni motiv formiranja Kancelarije, uverenje da je zajednički rad efektivniji od rada u izolaciji.

– Kancelarija Lokalnog saveta za zapošljavanje je mesto gde će se jačati partnerstvo o zajedničkom radu od koga imaju koristi svi koji su u njega uključeni, a kojim se postižu rezultati koje ne može postići jedan partner ako deluje sam, i putem kojeg se smanjuju troškovi i dupliranje napora – naveo je Tot.
Otvaranjem ovakve kancelarije u Zrenjaninu ispunjava se i bitan uslov da se, kroz adekvatne projekte, privuku i koriste finansijska sredstva iz fondova EU namenjena podsticanju povećanja zaposlenosti na lokalnom/regionalnom nivou .

(BILSV, 11. 01. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook