Zrenjaninska vlast i dalje neće da podnese izveštaj o radu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 12. 09. 2018. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast i dalje neće da podnese izveštaj o radu

ZRENJANIN – Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo osudio je to što predstavnici gradske vlasti u Zrenjaninu još uvek nisu podneli izveštaje o radu.

LSV

- Prošlo je više od polovine mandata, a gradonačenik, zamenik i pomoćnici gradonačelnika, članovi gradskog veća, predsednik Skupštine grada i njegova zamenica nisu podneli niti jedan izveštaj o radu. Smatramo da je pravo svih građana da čuju šta za naš grad čine ljudi koji su odgovorni za njegovo vođenje. Posebno je strašno ćutanje gradskih čelnika u momentu kada je, nakon mnogo neuspelih pokušaja, mučnih parada i neveštih poteza gradske vlasti, investitor, koji je izgradio postrojenje za prečišćavanje vode, objavio da će tužiti grad, jer je postrojenje završeno pre godinu dana, a još uvek nije pušteno u rad. Da li je moguće da niko ne oseća ni trunku odgovornosti, ni trunku stida? – upitao je Čapo.

On u saopštenju ističe da Zrenjanin danas nije grad koji je bio nekad. Stanje u privredi je izuzetno loše, broj nezaposlenih raste, životni standard je na veoma niskom nivou, investitora nema na vidiku, a Zrenjaninci odlaze u druge gradove i zemlje u potrazi za boljim životom. 

- Postavlja se pitanje čemu služe i šta za to vreme rade gradski čelnici. Nažalost, odgovora nema, jer nema ni rezultata, a nema ni izveštaja o radu. Upozoravali smo da je katastrofalno što nas predstavnici gradske vlasti nisu upoznali sa planovima rada, apelovali smo na njih da podnesu izveštaje, ali njihov osećaj odgovornosti prema građanima i osećaj za valjano obavljanje posla nismo probudili. Odbijanjem da podnesu izveštaj građanima gradski čelnici krše demokratske i parlamentarne principe. Svojim ćutanjem otvaraju prostor brojnim pitanjima i sumnjama. Da li je to zato što nisu baš ništa uradili? Možda oni ne odlučuju ni o čemu, nego služe za izvršavanje nečijih naredbi? Šta god da je u pitanju, nepodnošenjem izveštaja o radu pokazuju da su nedorasli funkcijama koje obavljaju  navodi Dejan Čapo.

Kako kaže, Liga socijaldemokrata Vojvodine će uvek insistirati na tome da svako položi račune i kaže koji su rezultati njegovog rada, jer je ligašim interes građana na prvom mestu i nećemo dozvoliti da ga neodgovorna, bahata i nestručna vlast ugrožava. Stoga Čapo zahteva od predstavnika gradske vlasti da odmah stanu pred svoje sugrađane i podnesu izveštaje o radu.

(BILSV, 12.09.2018)
 



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook