Zrenjaninska vlast nesposobna da reaguje na probleme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 11. 12. 2012. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast nesposobna da reaguje na probleme

ZRENJANIN – Direktna odgovornost za proglašeno vanredno stanje u gradu Zrenjaninu je na gradskoj vlasti i njenom neadekvatnom reagovanju na vremenske prilike rekao je na današnjoj konferenciji za novinare zrenjaninskog odbora LSV bivši direktor JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ i član GrO LSV Branislav Knežević.

LSV

- Nesnalaženje lokalne vlasti da rešava probleme koji se jave, a koji u ovom slučaju i nisu tako strašni, jer ovo malo snega što je palo ne bi smelo da predstavlja problem ni jednoj ozbiljnoj lokalnoj samoupravi. Ali zrenjaninska vlast je požurila da, jedina pored Žitišta i Sečnja, proglasi vanredno stanje. Dakle, naša lokalna vlast je nesposobna, bavi se samo sobom, borbom da se zadrži na vladajućoj poziciji i sve snage su joj usmerene ka tome trenutno, a pitanja kvalitetnog života građanki i građana su zanemarena – istakao je Knežević.On je istakao da bi rešavanju ovakvih situacija pomoglo dobro funkcionisanje Agencije za puteve Vojvodine.

- Međutim, Republika Srbija neće da prenese sredstva za rad ove Agencije, koja je pre 20 godina odlično funkcionisala i olakšavala svakodnevni život građanki i građana Vojvodine. Naš predlog lokalnoj vlasti, kao konstruktivne opozicije, je da se bar informišu kako su problemi rešavani ranije da ne bi lutali, a građani ispaštali zbog toga – zaključio je Knežević.

On je podsetio da su najviši gradski čelnici pre samo nekoliko meseci razgovarali sa direktorom „Vojvodinaputa“ Zdravkom Ilićem i većinskim vlasnikom ovog preduzeća Dušanom Borovicom, koji je u međuvremenu priveden. Tada su gradonačelnik Zrenjanina i njegov pomoćnik izjavili da su uvereni da će ovo preduzeće i Grad odrađivati strateške poslove. Čak je najavljeno i potpisivanje Protokola o saradnji, koji je podrazumevao da garant za sve poslove bude čovek koji je pre nekoliko meseci  završio u pritvoru i čija je firma u blokadi koja se meri u milijardama dinara. Kako je istakao Knežević, predstavnici Grada su posle ovog razgovora najavili mogućnost da će „Vojvodinaput“ učestvovati i u izgradnji obilaznice, a pokazalo se da je procena gradonačelnika i njegovih saradnika zapela kod prvog snega, što je dovelo do vanrednog stanja u Zrenjaninu.

(BILSV, 11.12.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook