Zrenjaninski Gerontološki centar kao primer drugima

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Četvrtak, 17. 05. 2012. | Komentara: 0

Zrenjaninski Gerontološki centar kao primer drugima

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton posetio je danas Gerontološki centar Zrenjanin, gde je, sa Zoricom Vučković, direktorkom, razgovarao o radu i funkcionisanju ove ustanove.

Aleksandar Marton

– Svi planovi su usmereni na poboljšanje kvaliteta smeštaja naših korisnika, poboljšanje stručnog rada, a zatim i na sve ono što će im omogućiti što bolji, lepši, komforniji i kvalitetniji smeštaj u našem domu – istakla je Zorica Vučković, dodajući da i ovu ustanovu, kao i sve ostale koje se tiču socijalne zaštite, očekuje licenciranje, koje je predviđeno novim Zakonom o socijalnoj zaštiti. Kako je istakla, ovaj proces je spremno dočekan, tako da se očekuje da će Gerontološki centar u Zrenjaninu licencu dobiti među prvima u Srbiji.

– Ono što nas čeka u narednom periodu jeste i adaptacija drugog sprata naše C zgrade. Radovi će početi za mesec i po dana i time će za tridesetak korisnika biti obezbeđen kvalitetan i komforan smeštaj – navela je ona. Vučkovićeva je dodala da se Centar trudi da znanje i iskustvo primeni i van ustanove, te da njihove usluge budu dostupne svim starim osobama.

– Učestvovali smo na konkursu za dobijanje javnih radova i naredne nedelje nas čeka potpisivanje ugovora, koji predviđa 21 geronto domaćica, koje će pružati  usluge u okviru opisa tog posla, našim starim osobama u svim naseljenim mestima opštine Zrenjanin – najavila je Zorica Vučković. Marton je pohvalio rad ove ustanove socijalne zaštite, istakavši da je njen rad prepoznat i van granica Srbije.

– Gerontološki centar Zrenjanina je poznat po kvalitetu kojim se vodi računa o starijim i osobama sa invaliditetom, a briga o njima je svakako nešto što treba da bude prioritet države. Zrenjaninska ustanova odlično funkcioniše i za primer je drugima – ocenio je Marton, dodajući da je potrebno učinite sve kako bi se proširili kapaciteti i kako bi usluge Gerontološkog centra mogao da koristi što veći broj Zrenjaninaca.  

(BILSV, 17. 05. 2012.)Saopštenja | Nedelja, 24. 03. 2019. | Komentara: 0

Za beogradsku gondolu 3,7 puta više para nego za ceo Fond lokalnih samouprava

Liga socijaldemokrata Vojvodine već godinama ukazuje na pogubne posledice centralizacije koja vlada u našoj zemlji. Razlika u razvijenosti Beograda i drugih sredina sve je veća. To za posledicu ima drastičan pad broja stanovnika delova zemlje koji nisu grad Beograd. Pojedini krajevi su, bukvalno, opusteli. 
Saopštenja | Subota, 23. 03. 2019. | Komentara: 0

Poklanjanje državne zemlje - greška neodgovorne vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena odlukom Upravnog suda u Novom Sadu da proglasi nevažećim ugovore sa kompanijama Tenis, Farmer 023 i Food planet, kojima je država dodelila u dugoročan zakup zemljište na teritoriji AP Vojvodine, na štetu lokalnih poljoprivrednih proizvođača.
Izjave | Petak, 22. 03. 2019. | Komentara: 0

Izlazak iz gradske vlasti? Sve opcije su moguće

Predsednica Odborničke grupe Liga socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je da LSV ne odustaje od inicijative za smenu zamenice predsednika Skupštine grada Novog Sada Branke Bežanov, koju je Liga u ponedeljak uputila svim odborničkim grupama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook