Zrenjaninski Gerontološki centar kao primer drugima

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Četvrtak, 17. 05. 2012. | Komentara: 0

Zrenjaninski Gerontološki centar kao primer drugima

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton posetio je danas Gerontološki centar Zrenjanin, gde je, sa Zoricom Vučković, direktorkom, razgovarao o radu i funkcionisanju ove ustanove.

Aleksandar Marton

– Svi planovi su usmereni na poboljšanje kvaliteta smeštaja naših korisnika, poboljšanje stručnog rada, a zatim i na sve ono što će im omogućiti što bolji, lepši, komforniji i kvalitetniji smeštaj u našem domu – istakla je Zorica Vučković, dodajući da i ovu ustanovu, kao i sve ostale koje se tiču socijalne zaštite, očekuje licenciranje, koje je predviđeno novim Zakonom o socijalnoj zaštiti. Kako je istakla, ovaj proces je spremno dočekan, tako da se očekuje da će Gerontološki centar u Zrenjaninu licencu dobiti među prvima u Srbiji.

– Ono što nas čeka u narednom periodu jeste i adaptacija drugog sprata naše C zgrade. Radovi će početi za mesec i po dana i time će za tridesetak korisnika biti obezbeđen kvalitetan i komforan smeštaj – navela je ona. Vučkovićeva je dodala da se Centar trudi da znanje i iskustvo primeni i van ustanove, te da njihove usluge budu dostupne svim starim osobama.

– Učestvovali smo na konkursu za dobijanje javnih radova i naredne nedelje nas čeka potpisivanje ugovora, koji predviđa 21 geronto domaćica, koje će pružati  usluge u okviru opisa tog posla, našim starim osobama u svim naseljenim mestima opštine Zrenjanin – najavila je Zorica Vučković. Marton je pohvalio rad ove ustanove socijalne zaštite, istakavši da je njen rad prepoznat i van granica Srbije.

– Gerontološki centar Zrenjanina je poznat po kvalitetu kojim se vodi računa o starijim i osobama sa invaliditetom, a briga o njima je svakako nešto što treba da bude prioritet države. Zrenjaninska ustanova odlično funkcioniše i za primer je drugima – ocenio je Marton, dodajući da je potrebno učinite sve kako bi se proširili kapaciteti i kako bi usluge Gerontološkog centra mogao da koristi što veći broj Zrenjaninaca.  

(BILSV, 17. 05. 2012.)Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Ministre, recite istinu o Turskom toku!

Budući da se izgradnja kraka gasovoda „Turski tok“ od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom već zahuktala i da u Luku Novi Sad stižu cevi, dok se na nekim lokacijama u zemlji one već i postavljaju, krajnje je vreme da ministar energetike Aleksandar Antić obavesti javnost o tome šta se tačno radi, kako se radi i pod kojim uslovima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook