Zrenjaninski Gerontološki centar kao primer drugima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 17. 05. 2012. | Komentara: 0

Zrenjaninski Gerontološki centar kao primer drugima

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton posetio je danas Gerontološki centar Zrenjanin, gde je, sa Zoricom Vučković, direktorkom, razgovarao o radu i funkcionisanju ove ustanove.

Aleksandar Marton

– Svi planovi su usmereni na poboljšanje kvaliteta smeštaja naših korisnika, poboljšanje stručnog rada, a zatim i na sve ono što će im omogućiti što bolji, lepši, komforniji i kvalitetniji smeštaj u našem domu – istakla je Zorica Vučković, dodajući da i ovu ustanovu, kao i sve ostale koje se tiču socijalne zaštite, očekuje licenciranje, koje je predviđeno novim Zakonom o socijalnoj zaštiti. Kako je istakla, ovaj proces je spremno dočekan, tako da se očekuje da će Gerontološki centar u Zrenjaninu licencu dobiti među prvima u Srbiji.

– Ono što nas čeka u narednom periodu jeste i adaptacija drugog sprata naše C zgrade. Radovi će početi za mesec i po dana i time će za tridesetak korisnika biti obezbeđen kvalitetan i komforan smeštaj – navela je ona. Vučkovićeva je dodala da se Centar trudi da znanje i iskustvo primeni i van ustanove, te da njihove usluge budu dostupne svim starim osobama.

– Učestvovali smo na konkursu za dobijanje javnih radova i naredne nedelje nas čeka potpisivanje ugovora, koji predviđa 21 geronto domaćica, koje će pružati  usluge u okviru opisa tog posla, našim starim osobama u svim naseljenim mestima opštine Zrenjanin – najavila je Zorica Vučković. Marton je pohvalio rad ove ustanove socijalne zaštite, istakavši da je njen rad prepoznat i van granica Srbije.

– Gerontološki centar Zrenjanina je poznat po kvalitetu kojim se vodi računa o starijim i osobama sa invaliditetom, a briga o njima je svakako nešto što treba da bude prioritet države. Zrenjaninska ustanova odlično funkcioniše i za primer je drugima – ocenio je Marton, dodajući da je potrebno učinite sve kako bi se proširili kapaciteti i kako bi usluge Gerontološkog centra mogao da koristi što veći broj Zrenjaninaca.  

(BILSV, 17. 05. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook