Zrenjaninski LSV zatražio vraćanje imovine i para gradu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV zatražio vraćanje imovine i para gradu

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Rođendansku nedelju Lige socijaldemokrata Vojvodine, zrenjaninske aktivistkinje i aktivisti LSV započeli su akcijom "Vratimo imovinu i pare gradu", tokom koje su sa sugrađankama i sugrađanima  na nekoliko lokacija, razgovarali o značaju što hitnijeg donošenja zakonske regulative kojom će lokalnim samoupravama biti vraćeno ono što im je devedesetih godina oduzeto.

- Želeli smo da čujemo ideje i sugestije Zrenjaninki i Zrenjaninaca, kako bi po njima grad trebao da izgleda, a sa druge strane da im prbližimo naš politički program  i naše ideje za unapređenje kvaliteta života u gradu. Preduslov razvitka svake sredine u Vojvodini i celoj Srbiji jeste da raspolažu svojom imovinom i izvornim prihodima " istakao je Dejan Čapo, predsednik GrO LSV Zrenjanin. On je dodao da je jedan od Liginih ciljeva da građankama i građanima ponudi ono što je najbolje za njih  kako bi  ostvarili zajedničke ciljeve: da grad Zrenjanin i ostale lokalne samouprave imaju svoju imovinu i izvore finansiranja, što je osnova bilo kakvog napretka.

(BILSV, 09.07.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook