Zrenjaninski putevi poligon za obuku vozača

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 03. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninski putevi poligon za obuku vozača

Zrenjanin, 05. mart 2019 - Predlažemo da se Zrenjanin kandiduje za republički centar za praktičnu obuku budućih vozača. U tom smislu pozivamo sve auto škole u Srbiji da praktičnu nastavu sa svojim polaznicima organizuju upravo u našem gradu.

LSV

Neoboriv argument u korist ovog predloga je da je Zrenjanin sigurno grad u Srbiji sa najbrojnijim i najvećim rupama na putevima. Ima onih sasvim malih, nešto većih i dubljih ali i, mnogi sugrađani i sugrađanke su se već uverili, sasvim velikih i dubokih. Kada kažemo da su se lično uverili mislimo na konkretne situacije kada su im naletom na rupe otpadali točkovi ili su, pri tom, značajno oštetili svoja vozila.

Procenjujemo, dakle, da su ovde stečeni odlični uslovi za odvijanje praktične nastave polaznika škola za obuku vozača iz cele Republike. Jer ko uspe da savlada sve izazove na zrenjaninskim kolovozima momentalno zaslužuje vozačku dozvolu.

Da bi naši sugrađani i sugrađanke u ovakvim uslovima obavljali svoje dnevne aktivnosti (odlazak na posao, odlazak u školu, odvođenje dece u vrtić, odlazak u kupovinu ili kod lekara,...) predlažemo da gradske vladajuće strukture pod hitno za javni prevoz nabave autobuse-amfibije. Istovremeno predlažemo da se taksi udruženja opreme vozilima na gusenicama. Za sugrađane i sugrađanke koji imaju sopstvene automobile vlast se već pobrinula tako što ih dušebrižno šalje na skuplje i dugotrajnije tehničke preglede.

A kakve nam rupe i krateri na kolovozima tek otvaraju turističke mogućnosti, možda i postanemo obećavana “turistička meka”.

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook