Zveckanjem oružja odvraća se pažnja sa životnih problema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

Zveckanjem oružja odvraća se pažnja sa životnih problema

BEOGRAD – Komentarišući izjavu predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića da je referendum pokazao volju građana Republike Srpske i da ne bi smeo da ostane mrtvo slovo na papiru, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je u izjavi za Radio „Slobodna Evropa“ (RSE) ocenio da ona služi tome da bi se podišlo najnižim strastima neiživljenih pljačkaša i vucibatina koji su bili jedini pobednici u proteklim ratovima.  

LSV

– I da se ponovo zveckanjem oružja odvrati pažnja od gorućih životnih problema. To je suština priče i da se time sad obezbedi, u svetlu predstojećih predsedničkih izbora, njegovo vaskrsavanje iz dubokog groba u koji je legao od kada je izabran za predsednika Srbije – ukazao je Čanak. 

RSE podseća da je, reagujući na Nikolićevu izjavu, Čanak prethodno poručio Nikoliću da bi tako,  ako je legalne odluke pravosudnih institucija suverene države moguće rušiti na referendumima organizovanim na delovima državne teritorije, LSV mogao da predloži da slična praksa bude uvedena i u Srbiji, pa da se u Vojvodini raspiše referendum o tome da li građani prihvataju sramotnu odluku Ustavnog suda Srbije o ukidanju Statuta AP Vojvodine i o tome da Novi Sad ne može da bude glavni grad. 

RSE konstatuje da Nikolićeva izjava o referendumu odudara od stava koji je izneo premijer Aleksandar Vučić, da je Srbija protiv održavanja referenduma u Republici Srpskoj, što Nenad Čanak ovako komentariše:

– Jasno je da Vučić traži podršku širom sveta za svoju, pre svegan ekonomsku politiku a o ovakvim pitanjima jednostavno neće da se izjašnjava. I zato on to prepušta, da li Vulinu, da li Dačiću, da li nekom takvom, da iznosi ono što bi možda neki deo populacije hteo da čuje, koji ne razume prozapadnu aktuelnu politiku Aleksandra Vučića. Sa druge strane, Tomislav Nikolić mora nešto da uradi da bi se preporučio za kandidata za predsednika Republike Srbije – istakao je Čanak u izjavio za radio Slobodna Evropa. 
 (BILSV, 28. 09. 2016)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook