Blog | Aleksandar Rudić

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Aleksandar Rudić | Subota, 30. 09. 2017. | Komentara: 0

Centralna vlast slepa na probleme Vojvođana

Da je centralna vlast slepa, gluva i nema prema Vojvodini i Vojvođanima, to je ligašicama i ligašima odavno jasno, ali nakon poslednje kazne s neba, koja je zadesila Srednji Banat, verujemo da je svima puklo pred očima.

Bezmalo dve nedelje je prošlo od oluje koja je protutnjala Zrenjaninom i okolnim selima, a za svo to vreme, pored polupanih krovova i razorenih voćnjaka, jedino što je evidentno je ćutanje nadležnih, kako u lokalnoj samoupravi, tako i na višim nivoima vlasti. Stiče se utisak da se svi prave mrtvi i da se tendenciozno zataškava sve što se desilo, jer je neverovatna tišina koja u vezi ovog traje već danima.

Ako se uzme u obzir da je lokalni list „Zrenjanin“ jedini ozbiljan štampani medij u kome se o nevremenu moglo ponešto pročitati, da se osim lokalnih portala ni internet zajednica nije mnogo bavila našom mukom, a da smo javnom servisu i ostalim televizijama sa nacionalnom frekvencijom potpuno nezanimljivi, onda je definitivno jasno da nešto nije u redu.

Opšti utisak da su se svi pravili ludi kada je letos bukvalno sprženo sve što je u proleće s mukom zasejano, i kada se čak i simbolična podrška poljoprivrednicima svela na sporadične slučajeve, sada je dobio još neverovatniju formu i oblik. Nakon što je oluja potukla čak i ono malo što je od suše preteklo, i kada je svakom dobronamernom bilo jasno kakve udarce trpe naši paori, po ko zna koji put smo prepušteni sami sebi. Pored ogoljenih krovova, ovo nevreme je do kraja ogolilo odnos države prema nama i Vojvodini uopšte. Iako ni najveći optimisti više ništa ne očekuju od naše gradske vlasti, iako smo se na nebrigu i čerupanje od strane države odavno navikli, ipak je tužan i tragičan ovakav odnos.

Gradski odbor LSV Zrenjanin zbog svega ovoga apeluje na građane Zrenjanina i naseljenih mesta da zapamte, da ne zaborave, da im „lupaju recke“ za sve laži, za sve što su ignorisali, za gluposti na koje su se rasipali i za potpuni nedostatak osećanja odgovornosti i empatije prema ljudima koji su ih naivno birali.


Nevena Subotić | Četvrtak, 11. 02. 2021. | Komentara: 0
Pušenje ili svinje odlučite sami Činjenica da je cena svinjetine niža od  pakle najjeftinijih cigara privukla je pažnju nekoliko medija, proizvođači to i sami znaju, javnost nije mnogo obratila pažnju na tu činjenicu, a država... Država se po ovom pitanju, za sada, ne oglašava. Od Srbije koja je još od davnina poznata po svinjarstvu na dobrom smo putu da ovu granu proizvodnje potpuno izgubimo.
mr Maja Sedlarević | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0
Građani da se pitaju i odlučuju!
Živimo u vremenima pomerenih/promenjenih vrednosti, u kojima pravila ponašanja, značaj institucija i kolektivna solidarnost gube na značaju ili ih gotovo i nema. Stoga, važno je znati i zapamtiti kako bi šta trebalo (i moralo) da funkcioniše da bi ovo društvo funkcionisalo i bilo u korist građanki i građana.
Nevena Subotić | Sreda, 26. 02. 2020. | Komentara: 0
Harvey Weinstein otpremljen u zatvor, neka se spremi Jutka Ozbiljniji pristup ovom slučaju od strane sudova, političara, medija, javnosti, sa druge strane pokazao bi da će svaka žena koja se odupre nasilju, prijavi nasilnika, ili trpi ovakvu vrstu nasilja imati maksimalnu podršku i zaštitu zakonom propisanih organa i ustanova, kao i podršku okoline i javnosti. 

facebook