Blog

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
mr Maja Sedlarević | Sreda, 28. 11. 2018. | Komentara: 0
Kud se dede Vojvodina, gde se dedoše naše vrednosti?!
Šta se to desilo sa nama, sa Vojvođankama i Vojvođanima? Jer, Vojvodina nije samo geografski pojam, nije ni samo reč, nego je stanje duha, mentalitet i građanstvo koje u njoj živi. I nije prvi put da nas guše, da nam kvare i narušavaju okruženje, prava, identitet. Ali, šta se to desilo pa mahom ćutke prihvatamo/pristajemo/mirimo se/prećutkujemo reviziju istorije, prekrajanje običaja i, čak, menjanje imena?
dr Milivoj Bešlin | Subota, 24. 11. 2018. | Komentara: 0
Srbija i Vojvodina u 20. veku - šta se u stvari slavi? Vojvodina ulazi u jugoslovensku državu pre sto godina kao njena najrazvijenija oblast, a danas je nedovoljno razvijeni region Srbije, kao najmanje razvijenog dela postjugoslovenskog prostora. Eksploatisana, pljačkom unazađena, politički ponižena i ekonomski devastirana, sa najlošijom infrastrukturom na čitavom postjugoslovenskom prostoru – postavlja se pitanje šta se tačno slavi ovih dana u Novom Sadu?!
dr Milivoj Bešlin | Sreda, 21. 11. 2018. | Komentara: 0
Balada o uzvraćenoj ljubavi Nije Ratko Mladić zločine činio iz ličnog hira ili u svoje ime. Prilikom zauzimanja Srebrenice, pre nego što će započeti masovna ubijanja bošnjačkih dečaka, muškaraca i staraca, koje će oba međunarodna suda okarakterisati kao genocid, Mladić je rekao: “Poklanjamo srpskom narodu ovaj grad.” “Narod” mu se možda i nije dostojno odužio, ali srpska intelektualna, politička i medijska elita – nesumnjivo jeste. Heroizacija Ratka Mladića nikada nije prestajala, ali je tek danas u Srbiji ona postala opšte mesto, gotovo bez glasa otpora.
Velimir Kovacevic | Subota, 20. 10. 2018. | Komentara: 0
Zaposleni moraju imati zdrav i bezbedan rad U poslednje vreme mediji sve učestalije izveštavaju o nesrećama koje se događaju na radu, čije posledice su teške telesne povrede ili smrt lica, a rezultat su opasnih radnji ili opasnih uslova, a najčešće i jednog i drugog. Svi ovi događaji prošli bi manje zapaženi, da nisu u javnosti komentarisani kao neminovnost opasnih uslova, pri čemu se namerno ili slučajno izgubilo iz vida da su opasni uslovi rezultat postojanja opasnih radnji koje proizlaze iz neznanja, nesposobnosti ili nemotivisanosti.
Ana Pataki | Petak, 05. 10. 2018. | Komentara: 0
Boljim sprovođenjem zakona manje nasilja u porodici Poslednja vest o ubistvu i samoubistvu bivših supružnika iz okoline Čačka, treba da bude upozorenje nadležnom ministarstvu i službama koje se bave temom sprečavanja nasilja u porodici i partnerskim odnosima. Brutalno ubistvo metalnom šipkom na radnom mestu bivše supruge, a potom i oduzimanje života vešanjem, su posledica samo kraće verbalne rasprave, a zapravo znak nemoći države da se suoči sa ovim problemom.
Nevena Subotić | Četvrtak, 04. 10. 2018. | Komentara: 0
Za policiju svi jednaki samo je turbo VIP malo jednakiji, a novinari i advokati... eeee... to je drugo
Jeste videli kako nam je brza i efikasna policija. Ceca pucnula prstom i oni za 4 dana pronašli mangupe koji su hteli da joj dođu nezvani u goste. Bravo, bravo, svaka čast junaci, operativci. E, sad se kao nešto advokati i novinari bune što i njihove slučajeve napada ne rešavaju istom ili bar sličnom brzinom.

facebook