Uhapsiti šoviniste koji prete Slovacima u Begeču

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 24. 10. 2021. | Komentara: 0

Uhapsiti šoviniste koji prete Slovacima u Begeču

Novi Sad, 24. oktobar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju nadležnih organa povodom pretećih poruka koje su upućene građanima Begeča slovačke nacionalnosti.

LSV

Mediji su juče preneli da je na adresu Slovačke evangelisitičke crkve u Begeču stiglo preteće pismo u kom se građanima slovačke nacionalnosti poručuje da napuste selo.

LSV podseća da je žalosno što se ovakve stvari dešavaju u višenacionalnoj Vojvodini i da ove pretnje podsećaju na nacionalističko divljanje devedesetih godina u Sremu.

Država mora zaštititi sve svoje građane, a pojedinci koji šire versku i nacionalnu mržnju moraju se procesuirati i kazniti.

Vojvodina pripada svim njenim građanima i u njoj nema mesta za fašiste i šoviniste.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Nedelja, 28. 11. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Ratko Mladić je naftna mrlja na obrazu Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pobeći u Moskvu, jer je to „sigurna kuća za korumpirane političare“. Čanak je rekao da Dodik ima vilu u Beogradu, ali je dodao da on na kraju ipak neće pobeći u Beograd, već u Moskvu. 
Izjave | Subota, 27. 11. 2021. | Komentara: 0

Da se u Skupštini Srbije čuje glas Vojvodine i manjina

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su ratni zločinci Radovan Karadžić i Ratko Mladić odvratni izdajnici sopstvenog naroda. On je gostujući na N1 Sarajevo istakao da su oni odgovorni za masovne zločine, a potom su se skrivali kao miševi. 

Izjave | Petak, 26. 11. 2021. | Komentara: 0

BiH će sigurno opstati kao država

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak otvorio je obnovljenu spomen kosturnicu u gradu Busovača, u Bosni i Hercegovini. Svečano otvaranje upriličeno je juče, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, a čanak je na svečanosti bio specijalni gost lokalnog udruženja antifašista.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook