Grujić: Zašto subvencijama pokrivati gubitke Toplane?

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Petak, 24. 12. 2021. | Komentara: 0

Grujić: Zašto subvencijama pokrivati gubitke Toplane?

KIKINDA – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde Miroslav Grujić kritikovao je odluku gradskog parlamenta da se gubici iz redovnog poslovanja JP „Toplana“ pokrivaju subvencijama. Naime, kikindska „Toplana“ zatražila je povećanje cene daljinskog grejanja za 12 do 17 odsto, zbog poskupljenja energenata. Gradsko veće to nije odobrilo, a da bi se pokrio gubitak u poslovanju ovog preduzeća, gradskim budžetom je za narednu godinu odobrena subvencija u iznosu od 30 miliona dinara.

LSV

- Ne možemo novcem svih građana finansirati gubitaša, ako neko neće da dozvoli da grejanje poskupi. Razumem da idu izbori, ali ako je realno da se cena poveća, povećajte, kao što ste smanjili. To sam podržao. Ovako se koristi novac svih građana i građanki Kikinde. Korisnik sam usluga „Toplane“, lično bi mi to odgovaralo, ali nisam ovde da pričam o ličnom stavu. Mislim da je ovo greška. Trideset miliona je moglo otići za druge stvari - kazao je Miroslav Grujić.

On je ukazao i na problem sve većeg broja pasa lutalica na kikindskim ulicama. 

- Veliki je broj agresivnih pasa lutalica na ulicama, posebno u centru grada. Jesu krivci sugrađani koji puštaju pse i pretvaraju ih u lutalice, ali sugrađani ne smeju biti žrtve toga, posebno deca – kazao je Grujić. 

Na poslednjoj sednici kikindske skupštine bilo je reči i o hapšenju Vladimira Ilića i još trojice članova nekadašnjeg menadžmenta „Toze Markovića". Miroslav Grujić je istakao da Socijalističkoj partiji Srbije, s obzirom na ono što smo saznali u vezi sa kriminalom u „Tozi Marković", treba uskratiti pravo da odlučuje o budžetu, odnosno o trošenju sredstva građana. Kako je rekao, jedan od uhapšenih je nosilac izborne liste socijalista. 

(SzILSV, 24.12.2021)Iz medija | Petak, 28. 01. 2022. | Komentara: 0

Zašto pokrajina nije pomogla da se reši problem vode?

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dejan Čapo upitao je zašto vladajuća većina u pokrajini nije podržala rešavanje pitanja zdrave pijaće vode u Zrenjaninu.
Saopštenja | Četvrtak, 27. 01. 2022. | Komentara: 0
Izjave | Sreda, 26. 01. 2022. | Komentara: 0

Vratimo Vojvodinu u parlament

 Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da bi javni sektor bio efikasan kada bi doneti zakoni bili poštovani i primenjeni.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook