Grujić: Zašto subvencijama pokrivati gubitke Toplane?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 24. 12. 2021. | Komentara: 0

Grujić: Zašto subvencijama pokrivati gubitke Toplane?

KIKINDA – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde Miroslav Grujić kritikovao je odluku gradskog parlamenta da se gubici iz redovnog poslovanja JP „Toplana“ pokrivaju subvencijama. Naime, kikindska „Toplana“ zatražila je povećanje cene daljinskog grejanja za 12 do 17 odsto, zbog poskupljenja energenata. Gradsko veće to nije odobrilo, a da bi se pokrio gubitak u poslovanju ovog preduzeća, gradskim budžetom je za narednu godinu odobrena subvencija u iznosu od 30 miliona dinara.

LSV

- Ne možemo novcem svih građana finansirati gubitaša, ako neko neće da dozvoli da grejanje poskupi. Razumem da idu izbori, ali ako je realno da se cena poveća, povećajte, kao što ste smanjili. To sam podržao. Ovako se koristi novac svih građana i građanki Kikinde. Korisnik sam usluga „Toplane“, lično bi mi to odgovaralo, ali nisam ovde da pričam o ličnom stavu. Mislim da je ovo greška. Trideset miliona je moglo otići za druge stvari - kazao je Miroslav Grujić.

On je ukazao i na problem sve većeg broja pasa lutalica na kikindskim ulicama. 

- Veliki je broj agresivnih pasa lutalica na ulicama, posebno u centru grada. Jesu krivci sugrađani koji puštaju pse i pretvaraju ih u lutalice, ali sugrađani ne smeju biti žrtve toga, posebno deca – kazao je Grujić. 

Na poslednjoj sednici kikindske skupštine bilo je reči i o hapšenju Vladimira Ilića i još trojice članova nekadašnjeg menadžmenta „Toze Markovića". Miroslav Grujić je istakao da Socijalističkoj partiji Srbije, s obzirom na ono što smo saznali u vezi sa kriminalom u „Tozi Marković", treba uskratiti pravo da odlučuje o budžetu, odnosno o trošenju sredstva građana. Kako je rekao, jedan od uhapšenih je nosilac izborne liste socijalista. 

(SzILSV, 24.12.2021)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook