Javne funkcije

 
 
Izbori u LSV
Biografija

Dejan Čapo

sekretar Predsedništva LSV

Rođen 5. februara 1978. godine u Zrenjaninu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu, 2003. godine, stekao je zvanje profesora tehničkog crtanja i tehničkog obrazovanja. Na istom fakultetu, 2004. godine, diplomirao je i postao diplomirani inženjer proizvodnog menadžmenta. Trenutno se nalazi na postdiplomskim studijama.

Završio je i više oblika neformalnog obrazovanja, od kojih je najznačajniji Godišnji seminar Beogradskog fonda za političku izuzetnost tokom 2006. godine, u okviru koga je poslednji deo održan u Strazburu, u Savetu Evrope i Evropskom parlamentu.

Čapo je član LSV od svoje dvadesete godine, tokom političke karijere prošao je uobičajen put od člana i predsednika Mesnog odbora, člana Gradskog odbora i Izvršnog odbora, potpredsednika LSVO, pa do predsednika IO GrO LSV Zrenjanin i člana Glavnog odbora LSV.

Predsednik Gradske organizacije LSV Zrenjanin bio je u periodu od 2008. do 2013. godine.

U periodu od 2000. do 2004. godine bio je član Saveta MZ "Zeleno Polje". Tri puta je biran za odbornika u Skupštini Grada Zrenjanina, a trenutno je predsednik odborničke grupe LSV u tom parlamentu. U periodu od 2008. do 2012. godine bio je i direktor Javnog stambenog preduzeća „Zrenjanin" u Zrenjaninu.

Poslanik u Skupštini AP Vojvodine bio je od 2004. do 2008. godine. Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 16. marta 2014. godine izabran je za narodnog poslanika LSV u Skupštini Srbije.

Do 2013. godine bio potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV i član Glavnog odbora stranke. Član GO LSV je i trenutno, a nakon IX Kongresa decembra 2012 izabran je za sekretara Predsedništva LSV.

facebook