Javne funkcije

 
 
Izbori u LSV
Biografija

Đorđe Stojšić

potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

Đorđe Stojšić je rođen 8. jula 1977. godine u Beogradu, a osnovnu školu završio je u Sremskoj Mitrovici. Srednju školu je završio u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je i diplomirao na Državnom Univerzitetu u Vičiti (Wichita State University), osnovni smer Finansije (Bachelor of Business Administration), a drugostepeni Filozofija (decembar 2000 godine).

U profesionalnoj karijeri Đorđe Stojšić je radio na više odgovornih poslova, pa je tako od februara 2003. do maja 2004. godine bio član Upravnog odbora Vojvođanske banke. Radio je i u kompaniji Deloitte&Touche Centralna Evropa, Deloitte&Touche Vojvodina doo Novi Sad, gde je bio direktor, a zatim i u Kinsley& Reed doo Beograd, u kojoj je bio rukovodeći patner.

Aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine u Sremskoj Mitrovici bio je od njenog osnivanja, a aktivan je bio i kao član Omladine LSV sve do kraja 1995. godine, kada odlazi na školovanje u Ameriku.

Nakon povratka iz SAD, od 2001. godine Stojšić se nalazio na funkcijama člana Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV i člana Ekonomskog saveta Lige... Poslanik LSV u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 2012. gde je bio zamenik šefa poslaničke grupe i član Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava. Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 16. marta 2014. godine ponovo je izabran za narodnog poslanika.

Na IX kongersu je izabran za potpredsednika LSV.

Nije oženjen.

Govori engleski jezik.

facebook