Premijerka Brnabić da se izjasni o navodima koji optužuju Vulina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 12. 01. 2022. | Komentara: 0

Premijerka Brnabić da se izjasni o navodima koji optužuju Vulina

Novi Sad, 12. januar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednice Vlade Srbije da se izjasni o navodima koji optužuju ministra policije Aleksandra Vulina da je ruskim službama predao poverljive podatke o aktivnostima ruskih opozicionara u Beogradu.

LSV

Mediji su preneli da je ruski opozicionar Vladimir Kara-Murza izjavio da je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin predao Kremlju transkripte razgovora ruskih opozicionara, sačinjenih u Beogradu.

Kara-Murza je naveo da se Vulin u maju 2021. u Moskvi susreo sa ruskim sekretarom za nacionalnu bezbednost Aleksejom Petrušivim, te je uz predaju navedenih transkripta dogovorio i formiranje zajedničke rusko-srpske grupe za borbu protiv „obojenih revolucija“.

LSV pita premijerku Brnabić da li je upoznata sa ovim aktivnostima ministra Vulina i šta će preduzeti po pitanju ovih navoda.

Očekujemo hitne odgovore!

Zatvaranje očiju na ovakve navode može dodatno ugroziti kredibilitet Srbije u svetu.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



facebook