Vojvodina na referendumu glasa: NE

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 06. 01. 2022. | Komentara: 0

Vojvodina na referendumu glasa: NE

Novi Sad, 06. januar 2022 - Šesnaestog januara 2022. godine još uvek neće biti usvojen Zakon o finansiranju AP Vojvodine, iako je to bilo obavezujuće po Ustavu iz 2006. godine. Ustav iz 2006. je bio loš i Vojvođani su odbili da ga podrže. On nije garant građanske države, niti je Vojvodini omogućio autonomiju. Što se grbo rodi - vreme ne ispravi. Vojvodini i Srbiji je potreban moderan ustav koji će biti garant decentralizacije nepodnošljivo centralizovane države.

LSV

Vlast sada poziva građane da 16. januara, na referendumu, ponovo menjaju Ustav Republike Srbije, a da do sada nisu ispunili ono na šta ih obavezuje postojeći Ustav. Pritom se od građana Vojvodine očekuje da podrže pitanje o kojem gotovo da ne znaju ništa. Vlast se nije ni potrudila da im to pitanje približi.

Za Vojvođane je životno važan nikad usvojeni Zakon o finansiranju AP Vojvodine, kao što je važno i rešavanje pitanja ispravne pijaće vode, zaustavljanje uništavanja Fruške gore i propadanja sela, vraćanje NIS-a, kao i uspostavljanje poreskog sistema koji bi Vojvodini omogućio da se u nju ulaže ono što se u njoj stvori.

Zato pozivamo građane Vojvodine da 16. januara izađu na referendum o promeni Ustava Srbije, zaokruže NE i tako podsete vlasti u Beogradu na probleme koji su im stvarno bitni.

Šesnaestog januara VOJVOĐANI KAŽU NE zanemarivanju problema u Vojvodini!

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



facebook