Ligaši čistili kej

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Akcije/Kampanje | Subota, 06. 06. 2009. | Komentara: 0

Ligaši čistili kej

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, akciju čišćenja keja na potezu od parka kod Filozofskog fakuleteta do Štranda. Kako je tom prilikom istakla pomoćnica ministra za zaštitu životne sredine i funkcionerka LSV Danica Baćanović, reč je o simboličnoj akciji koja građane treba da podseti da se životna sredina čuva svaki dan.

Ministarstvo u kojem se nalazi, navela je Baćanovićeva, pokrenulo je akciju "Očistimo Srbiju" sa ciljem da se promeni svest građana kada je u pitanju očuvanje životne sredine.

- Naš cilj nije da očistimo divlje deponije pa da se one ponovo pojave, već da jednom zaista promenimo odnos prema tome. Da divlje deponije koje postoje, više nikada ne zažive na tom mestu i da se otpad odlaže na pravi i adekvatan način - navela je pomoćnica ministra. Baćanovićeva je istakla i da je Ministarstvo za zaštitu životne sredine uradilo nešto što se u Srbiji nikada nije dogodilo: u jednom trenutku je poslalo 16 zakona u skupštinu.

- Oni su usvojeni i sada smo u fazi izrade podzakonskih akata koji će omogućiti njihovu implementaciju. Cilj je da kroz zakonsku regulativu i podelu nadležnosti između države, lokalne samouprave, pokrajine i svakog građanina sprovedemo ono što se smatra obavezom svih nas u brizi o našem okruženju - istakla je Danica Baćanović.

Kada je u pitanju današnja akcija, Baćanovićeva je istakla kako je gornji deo šetališta u relativno solidnom stanju, dok je donji, kraj Dunava prljaviji.

- Ne sumnjam da je svest građana Novog Sada na relativno zavidnom nivou, ali mislim da bi nam malo više pažnje i malo više računa o našem sopstvenom dvorištu bilo itekako od koristi - navela je ona. Baćanovićeva je i apelovala na nadležne da na keju pored kanti za smeđe postave i veći broj pepeljara, s obzirom da su najveći deo đubreta koje je danas sakupljeno pikavci. U današnjoj akciji čišćenja pored Danice Baćanović, učestvovali su i predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, odbornici u gradskom parlamentu, direktori javnih preduzeća i brojni drugi funkcioneri i članovi LSV.

(BILSV, 06. 06. 2009.)

 




Akcije/Kampanje | Nedelja, 14. 12. 2008. | Komentara: 0

VI Kongres

LSV NENAD ČANAK PONOVO PREDSEDNIK LSV

NOVI SAD - Na današnjem VI vanrednom kongresu Lige socijaldemokrata Vojvodine za predsednika je, ogromnom većinom glasova prisutnih delegate ponovo izabran Nenad Čanak.
Akcije/Kampanje | Subota, 06. 12. 2008. | Komentara: 0

Protest LSV ispred rafinerije u Novom Sadu

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine protestvovala je danas ispred ulaza u novosadsku rafineriju zbog najavljene prodaje Naftne industrije Srbije.
Akcije/Kampanje | Nedelja, 09. 11. 2008. | Komentara: 0

Međunarodni dan borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da će Predlog zakona o zabrani manifestacija neonacističkih i fašističkih organizacija, koji je ta stranka nedavno prosledila u skupštinsku proceduru, biti ubrzo usvojen jer će tek tada Srbija konačno moći da reguliše ovo veoma bitno pitanje, rekla je danas narodna poslanica i portparolka LSV Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook