Ligaši lepe plakate: Nemoj da diraš mog komšiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Akcije/Kampanje | Petak, 17. 10. 2014. | Komentara: 0

Ligaši lepe plakate: Nemoj da diraš mog komšiju

NOVI SAD – Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu, Vršcu, Somboru i Staroj Pazovi leple plakate sa porukom „Nemoj da diraš mog komšiju“, kao odgovor na napade na pekare čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice.

LSV

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je medijima da ligaši kao i 1991. godine ustaju protiv onih koji sprovode fašistički teror nad nedužnim građanima.

– Ovo što se dešava zadnjih nekoliko dana je neprihvatljivo zbog toga što su ti ljudi građani ove zemlje, oni plaćaju porez u ovoj zemlji. To što su druge nacije ili vere je samo jedna raznolikost koja Vojvodinu karakteriše – naveo je Kravić.

Dodao je da Liga ovim plakatima započinje podizanje svesti građana Vojvodine kako se ovakve stvari više ne bi događale. Dodao je da će, ukoliko bude potrebno, biti preduzete i drugačije mere.

– Pozivamo i policiju i sve nadležne organe da postupe onako kako bi trebalo u ovoj situaciji jer ovo se ponavlja iz dana u dan – zaključio je Kravić.

(BILSV, 17. 10. 2014)






ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook