Aleksandar Vulin je ruski špijun

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je ruski špijun

SARAJEVO - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu. 

LSV

„Rusija stoji iza dojava o bombama“

Dojave o bombama prvo u Srbiji, a potom u regionu i Bosni i Hercregovini je došla direktno iz Rusije, jer ova država, kaže Čanak, putem sajber napada, a ne tenkovima, kreće u divljaštvo i stvaranje straha. 

- Kako mislite da se ne vidi veza kada je čitav region, čitava bivša Jugoslavija, osim Slovenije, pošto je ona drugačija priča, sve ostalo je sistem spojenih sudaova i ne može da se nešto desi na jednom mestu, a da to ne da pozitivne ili negativne rezultate, nažalost obično negativne, i u drugim delovima regiona. Potpuno je jasno da je ovoga trenutka Rusiji Vladimira Putina potrebno da otvori nova žarišta i da napravi nove probleme - rekao je Čanak gostujući na sarajevskoj N1 televiziji. 

- Putinova Rusija je ono što je bila Hilterova Nemačka, to je neprijatelj civilizacije - dodao je. 

Ističe da Rusija radi sve s ciljem da se narodi na Balkanu međusobno „zakrve“, kako bi se skrenula pažnja sa njihovih aktivnosti zla. Lider LSV dodaje da Putina ne interesuje Balkan. 

- Mi smo žetoni u pokeraškoj partiji sa Zapadom, pustiću vam Balkan, neću ga zapaliti, a vi ćete nam pustiti Krim i Donbas na miru - kaže Čanak. 

Ko je u vezi s Rusijom?

Na pitanje hoće li se na našem području desiti scene iz Donjecka i Donbasa, Čanak odgovara:

- Mi imamo stratešku poziciju da se ne graničimo sa Rusijom i ne mogu da doteraju tenkove. To je razlog što smo relativno bezbedni, ali to ne znači da nemamo dovoljno unutrašnje ruske agenture, naročito u severoistočnoj BiH i u nekim delovima Srbije, do te mere da oni mogu napraviti unutrašnje probleme.

Čanak nema informaciju da je Zoran Milanović, predsednik Hrvatske, ruski igrač na Balkanu i upozorava da se posebna pažnja mora posvetiti ovoj zemlji. Međutim, kao ruskog špijuna je imenovao ministra policije Republike Srbije Aleksandra Vulina.

- Aleksandar Vulin, to vam je čist ruski špijun. On je predao stenograme ruskom ambasadoru. Potpuno jasno da je to ispostava FSB-a - pojasnio je Čanak.

Inače, lider LSV je Vulina okarakterisao kao multilateralnog netalentovanog čoveka čije reči nemaju težinu.

U interesu Rusije je, smatra, da na području BiH, Srbije i Kosova napravi nered kako bi NATO reagovao, a potom sklopio dogovor između NATO-a i Rusije. Ta velika Rusija se ne može izboriti sa Ukrajinom, kategoričan je Čanak.

- To liči na priču da se Srbija brani u Kninu – dodao je.

Dodikova vila u Beogradu će mu biti samo usputna stanica do Moskve

- Znam da Milorad Dodik ima vilu u Beogradu, ali to će mu biti samo stanica dok ne dođe Moskve, kada za to dođe vreme - naveo je Čanak.

S obzirom na to da je govorio o severoistočnoj BiH, pojasnio je da je govorio o Republici Srpskoj, jer „Dodik i nacionalisti sve vreme Vojvodinu iz koje on dolazi dolazi nazivaju severnom srpskom pokrajinom“.

- Republika Srpska niti je Republika niti Srpska - zaključio je Čanak.

(SzILSV, 26.05.2022)



Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook