AP Vojvodini potrebna regionalna akademija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2015. | Komentara: 0

AP Vojvodini potrebna regionalna akademija

BEOGRAD – Pokrajinska vlada utvrdila je juče nacrt pokrajinske skupštineke odluke o osnivanju javne ustanove "Vojvođanska akademija nauka, umetnosti i kulture" i on će biti upućen Skupštini Vojvodine na razmatranje i usvajanje, piše današnja Politika.

LSV

Objašnjavajući zašto se insistira na vojvođanskoj akademiji, potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški za Politiku najpre tvrdi da je tu sve u skladu sa Statutom iz 2014. i pozitivnim zakonskim propisima.
– AP Vojvodina treba da ima svoju, regionalnu akademiju. U zemlji gde postoje problemi sa obrazovanjem  i gde je mnogo funkcionalno nepismenih, suludo je insistirati na tome da takva akademija ne sme da bude osnovana – dodaje Bogaroški navodeći da je "svako ulaganje u nauku ulaganje u budućnost zemlje".

(BILSV, 21. 05. 2015)



Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2023. | Komentara: 0

Puna usta praznog patriotizma

Vojvođani LSV poziva nadležne inspekcije da kazne odgovorne u gradu Zrenjaninu zbog nepodobnog načina isticanja državne zastave.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.
Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook