Apoteka oslobođa prostor za policiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Apoteka oslobođa prostor za policiju

NOVI SAD - Selidba uprave Apoteke Novi Sad iz prostora gde treba da se otvori nova policijska ispostava kod Satelitske pijace treba da počne sledeće nedelje, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u gradskom parlamentu predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.

On je precizirao da je ugovor između Apoteke Novi Sad i "Hemofarma" o zakupu drugog prostora gde će se smestiti uprava novosadske apotekarske ustanove, potpisan juče, a da će selidba Apoteke početi sledeće nedelje.

"Iseljenjem uprave Apoteke Novi Sad stvaraju se uslovi da se prostor kod Satelitske pijace uredi i preda novosadskoj policiji i da se na tom mestu otvori nova policijska stanica " izjavio je Jovanović. Predsednik gradskog parlamenta je kazao da će grad učiniti sve da se prostor što pre privede nameni, ali da otvaranje zavisi i od Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Novi Sad je uradio mnogo više nego bilo koji grad u Srbiji kada je reč o pomoći policiji i grad će jednim delom opremiti prostor namenjen za policijsku stanicu " podvukao je Jovanović. On je istakao značaj nove policijske stanice na Novom naselju, podsetivši da je problem bezbednosti oko 150 hiljada građana i građanki ovog dela grada "prisutan već više od decenije".

"Novi Sad godinama unazad traži od Ministarstva unutrašnjih poslova da se policijska stanica otvori. Problem bezbednosti na Novom naselju i delovima grada koji se naslanjaju na Novo naselje traje više od decenije. Reč je o bezbednosti i sigurnosti imovine oko 150 hiljada ljudi " naveo je Jovanović. Portparolka Policijske uprave Novi Sad Milena Tomić nije želela da precizira datum otvaranja nove ispostave, ali je rekla da sa "velikom izvešnošću" može da tvrdi da će ispostava biti otvorena ove godine. Ona je objasnila da samo otvaranje zavisi i od tehničkih pitanja, koja se moraju rešiti pre otvaranja ispostave. Prema njenim rečima, predlog o formiranju nove policijske ispostave je odboren u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a dobijanjem prostora, stvoren je uslov da se ispostava i otvori. Direktor Apoteke Novi Sad Dušan Milošević objasnio je da su pripreme za selidbu uprave Apoteke već obavljene i da očekuje da će ceo prostor biti ispražnjen i ustupljen policiji do 21. marta. Privremene kancelarije Apoteke biće izmeštene u zgradu na uglu Ulica braće Popović i Rumenačke.

(BILSV, 09. 03. 2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook