Beogradski političari da progovore o centralizaciji Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 11. 03. 2018. | Komentara: 0

Beogradski političari da progovore o centralizaciji Srbije

Novi Sad, 11. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve aktere nedavnih izbora za Skupštinu grada Beograda, da sada pažnju posvete realizaciji obećanih ideja iznetih u kampanji.

LSV 

Za nas su ideje o neboderima i metrou nazanimljive, jer o njima ostatak države može samo da sanja, ali voleli bi da vidimo i praktična rešanja o decentalizaciji o kojima su govorili, praktično, svi akteri beogradskih izbora.

Puno toga se čulo o jačanju lokalne samouprave, o većim ingerencijama, smanjenju uticaja države ne realizaciju projekata na lokalnom nivou.

Nedeljama se govorilo o lošim stranama centralizacija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da sve ovo nije rečeno samo u žaru kampanje, već da se radi i ozbiljnim idejama beogradskih političara.

Dobro bi bilo da se sada pažnja posveti i ostatku države, te da se ove ideje počnu iznositi i na nivou cele države.

Poznato je da je Srbija jedna od najcentralizovanijih evropskih država i nameće se potreba da se to promeni.

Prilika je u novim ustavnim rešenjima, kao i u modernijem zakonodavstvu koje reguliše oblast autonomije Vojvodine i statusa gradova i opština.

Nadamo se da će beogradski političari pokazati da su od reči i da će nastaviti borbu za decentralizaciju, te da njihova zalaganja nisu bila samo dnevnopolitički marketing.

Svetislav Zorić,
Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Događaji | Petak, 21. 06. 2013. | Komentara: 0

Ligaši glasali svako po svojoj savesti

BEOGRAD – Poslanici republičkog parlamenta usvojili su danas Deklaraciju o osudi akata protiv civilnog mađarskog stanovništva u Vojvodini, počinjenih od 1944. do 1945. godine, sa 128 glasova za, 10 protiv, dok sedam nije glasalo.
Događaji | Petak, 21. 06. 2013. | Komentara: 0

Ne izjednačavati žrtve i zločince

BEOGRAD – Tokom rasprave o Predlogu deklaracije Skupštine Srbije o osudi akata protiv civilnog mađarskog stanovništva u Vojvodini, počinjenih 1944-1945. godine, poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić ukazao je da ne bi olako u istu ravan trebalo stavljati žrtve i one koji su slali ljude u logore i koji su ubijali samo zato što se neko drugačije zove i preziva, i koji su u gasnim komorama bukvalno zatrli generacije i generacije Jevreja i pripadnika drugih nacionalnih zajednica.
Događaji | Petak, 21. 06. 2013. | Komentara: 0

Čizik: Deklaracija unapređuje društvo

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće Predlog deklaracije Skupštine Srbije o osudi akata protiv civilnog mađarskog stanovništva u Vojvodini, počinjenih 1944-1945. godine, u nadi da ćemo na taj način unaprediti naše društvo i biti za korak bliži Evropskoj uniji, istakao je danas narodni poslanik LSV Karolj Čizik.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook