Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

BEOGRAD - Istoričar dr Milivoj Bešlin smatra da događanja na sednici Skupštine Srbije potvrđuju da „živimo neprekidno u jednom rijaliti šou programu neprekidno“.

LSV

- Ovo je bila jedna parada populizma i kiča. Korišćene su teške, a prazne reči o temi koja je veoma važna za naše društvo i koja je suštinska. Ovo je neka vrsta vanrednog stanja koja pod ovom autoritarnom vlašću postoji već gotovo čitavu deceniju - istakao je Bešlin gostujući na N1.

Ukazuje i da opozicija reaguje na dva načina, i da se suštinski razlikuje.

- Bojim se da kolika je razlika između Evropske unije i režima u Kremlju, tolika je razlika i u opoziciji - kazao je Bešlin.

Bešlin je jedan od potpisnika dokumenta kojim je zatraženo od predsednika Aleksandra Vučića da prihvati sprazum EU.

- To je evropski sporazum i to je sporazum za mir. Kosovo je zamrznuti konflikt i svi nedavači Kosova moraju da kažu šta je opcija. Šta je alternativa mirovnom sporazumu? Alternativa je oružani sukob… I pošteno je reći: ‘Mi se protivimo sporazumu, mi želimo vojno rešenje’. Druga dobra tačka je evropska budućnost, ne Srbije i Kosova, već čitavog regiona - predočio je Bešlin.

(SzILSV, 03.02.2023)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook