BiH će sigurno opstati kao država

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 26. 11. 2021. | Komentara: 0

BiH će sigurno opstati kao država

SARAJEVO / BUSOVAČA / NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak otvorio je obnovljenu spomen kosturnicu u gradu Busovača, u Bosni i Hercegovini. Svečano otvaranje upriličeno je juče, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, a čanak je na svečanosti bio specijalni gost lokalnog udruženja antifašista.

LSV

Na spomeniku piše: „Pali ste ali umrli niste. Sećaće vas se pokolenja i ponositi se vašim idealima“.

- BiH je pristojna, ljudska zemlja, koja počiva na odlukama ZAVNOBiH-a. Sretan vam Dan državnosti - rekao je Čanak.

On je u izjavi za Federalnu televiziju rekao da će Bosna i Hercegovina sigurno opstati. 

- Ja u rat na ovim prostorima više ne verujem zato što on može da se desi samo pod uslovom da pristanemo svi zajedno da budemo moneta za potkusurivanje između Rusije i EU, Amerike i Kine i već koga ne. I ako pristanemo da skreću pažnju od svojih međusobnih odnosa time što će nas opet gurnuti u nekakvo krvoproliće onda kao da nismo ništa naučili od užasne prošlosti – kazao je Čanak.

- Ako smo došli do toga da živimo u svetu gde je važno, za svakoga od nas, da se sačuvaju amazonske prašume, da je važno da se sačuva led na Antarktiku i Artiku, kako onda može da ne bude važno šta se događa među ljudima sa kojima govorimo isti jezik, koji su daleko samo stotinjak kilometara od onoga gde živimo i podižemo svoju decu. To je nemoguće i upravo zato moramo se držati zajedno. Ja sam siguran da BiH kao jedan primer načina zajedničkog življenja će opstati i mora opstati na tlu Evrope, jer bez jedinstvene i celovite BiH Evropa kao takva nema šansu – zaključio je on.

(SzILSV, 26.11.2021)Iz medija | Petak, 28. 01. 2022. | Komentara: 0

Zašto pokrajina nije pomogla da se reši problem vode?

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dejan Čapo upitao je zašto vladajuća većina u pokrajini nije podržala rešavanje pitanja zdrave pijaće vode u Zrenjaninu.
Saopštenja | Četvrtak, 27. 01. 2022. | Komentara: 0
Izjave | Sreda, 26. 01. 2022. | Komentara: 0

Vratimo Vojvodinu u parlament

 Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da bi javni sektor bio efikasan kada bi doneti zakoni bili poštovani i primenjeni.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook