BiH će sigurno opstati kao država

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 26. 11. 2021. | Komentara: 0

BiH će sigurno opstati kao država

SARAJEVO / BUSOVAČA / NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak otvorio je obnovljenu spomen kosturnicu u gradu Busovača, u Bosni i Hercegovini. Svečano otvaranje upriličeno je juče, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, a čanak je na svečanosti bio specijalni gost lokalnog udruženja antifašista.

LSV

Na spomeniku piše: „Pali ste ali umrli niste. Sećaće vas se pokolenja i ponositi se vašim idealima“.

- BiH je pristojna, ljudska zemlja, koja počiva na odlukama ZAVNOBiH-a. Sretan vam Dan državnosti - rekao je Čanak.

On je u izjavi za Federalnu televiziju rekao da će Bosna i Hercegovina sigurno opstati. 

- Ja u rat na ovim prostorima više ne verujem zato što on može da se desi samo pod uslovom da pristanemo svi zajedno da budemo moneta za potkusurivanje između Rusije i EU, Amerike i Kine i već koga ne. I ako pristanemo da skreću pažnju od svojih međusobnih odnosa time što će nas opet gurnuti u nekakvo krvoproliće onda kao da nismo ništa naučili od užasne prošlosti – kazao je Čanak.

- Ako smo došli do toga da živimo u svetu gde je važno, za svakoga od nas, da se sačuvaju amazonske prašume, da je važno da se sačuva led na Antarktiku i Artiku, kako onda može da ne bude važno šta se događa među ljudima sa kojima govorimo isti jezik, koji su daleko samo stotinjak kilometara od onoga gde živimo i podižemo svoju decu. To je nemoguće i upravo zato moramo se držati zajedno. Ja sam siguran da BiH kao jedan primer načina zajedničkog življenja će opstati i mora opstati na tlu Evrope, jer bez jedinstvene i celovite BiH Evropa kao takva nema šansu – zaključio je on.

(SzILSV, 26.11.2021)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook