BiH će sigurno opstati kao država

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 26. 11. 2021. | Komentara: 0

BiH će sigurno opstati kao država

SARAJEVO / BUSOVAČA / NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak otvorio je obnovljenu spomen kosturnicu u gradu Busovača, u Bosni i Hercegovini. Svečano otvaranje upriličeno je juče, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, a čanak je na svečanosti bio specijalni gost lokalnog udruženja antifašista.

LSV

Na spomeniku piše: „Pali ste ali umrli niste. Sećaće vas se pokolenja i ponositi se vašim idealima“.

- BiH je pristojna, ljudska zemlja, koja počiva na odlukama ZAVNOBiH-a. Sretan vam Dan državnosti - rekao je Čanak.

On je u izjavi za Federalnu televiziju rekao da će Bosna i Hercegovina sigurno opstati. 

- Ja u rat na ovim prostorima više ne verujem zato što on može da se desi samo pod uslovom da pristanemo svi zajedno da budemo moneta za potkusurivanje između Rusije i EU, Amerike i Kine i već koga ne. I ako pristanemo da skreću pažnju od svojih međusobnih odnosa time što će nas opet gurnuti u nekakvo krvoproliće onda kao da nismo ništa naučili od užasne prošlosti – kazao je Čanak.

- Ako smo došli do toga da živimo u svetu gde je važno, za svakoga od nas, da se sačuvaju amazonske prašume, da je važno da se sačuva led na Antarktiku i Artiku, kako onda može da ne bude važno šta se događa među ljudima sa kojima govorimo isti jezik, koji su daleko samo stotinjak kilometara od onoga gde živimo i podižemo svoju decu. To je nemoguće i upravo zato moramo se držati zajedno. Ja sam siguran da BiH kao jedan primer načina zajedničkog življenja će opstati i mora opstati na tlu Evrope, jer bez jedinstvene i celovite BiH Evropa kao takva nema šansu – zaključio je on.

(SzILSV, 26.11.2021)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook