Bogaroški: Uskladiti sistem podrške poljoprivredi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 22. 01. 2015. | Komentara: 0

Bogaroški: Uskladiti sistem podrške poljoprivredi

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu nastojaće da sa pokrajinskim fondovima uskladi sistem podrške poljoprivrednim proizvođačima u Vojvodini, kako bi ta pomoć bila još efikasnija i doprinela bržem razvoju agrara, izjavio je danas potpredsednik Pokrajinske vlade i resorni pokrajinski sekretar Branislav Bogaroški.

LSV
 
Predstavljajući nove mere i podsticaje pokrajine u poljoprivredi, on je na otvaranju naučno-stručnog skupa „Dobar dan, domaćine“ na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu istakao da je, uprkos smanjenom pokrajinskom budžetu za ovu godinu, iznos namenjen poljoprivredi veći od lanjskog za oko 200 miliona dinara. Budžet Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu iznosi sedam milijardi dinara, što je 11 odsto ukupnog pokrajinskog budžeta, precizirao je Bogaroški i naglasio da se čak 97 odsto tih sredstava koristi za subvencionisanje poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.
 
Ističući da je ove godine potrebno uskladiti sistem podrške poljoprivredi u pokrajini, jer je do sada svaki pokrajinski fond praktično „vodio svoju politiku“, Bogaroški je naveo da će ključne podsticajne mere vojvođanskom agraru biti primenjivane i ove godine tako da je za registrovana gazdinstva namenjeno 985 miliona dinara.
 
Konkursi za kredite poljoprivrednim proizvođačima, po povoljnim uslovima, za navodnjavanje, nabavku protivgradnih mreža, plastenika, opreme za stočarstvo i drugi biće otvoreni od 1. marta i trajaće do kraja septembra ili oktobra, rekao je on podsetivši da je pokrajina od 2001. godina u investicije poljoprivredu uložila 18,7 milijardi dinara.
 
(BILSV, 22.01.2015)



Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.

Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani moraju da imaju ispravnu pijaću vodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak, posle nestanka električne energije u nekoliko susednih zemalja, da „Srbija mora da ima struju“. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook