Borba Vase Stajića za Vojvodinu nije zaboravljena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 10. 02. 2019. | Komentara: 0

Borba Vase Stajića za Vojvodinu nije zaboravljena

Novi Sad, 10. februar 2019 - Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine položila je danas venac kod spomenika Vasi Stajiću, istaknutom piscu, filozofu i kulturnom radniku, povodom 10. februara, godišnjice njegovog rođenja i smrti.

LSV
 
Venac kod spomenika u samom centru grada položili su potpredsednik LSV i odbornik Robert Kolar, odbornik i pokrajinski poslanik Aleksandar Jovanović i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Mirko Grujić.
 
Tom prilikom Kolar je istakao da vizija i upornost Vase Stajića u borbi za bolji položaj Vojvodine nikada ne smeju i neće biti zaboravljeni. 

- Nacionalizam protiv kakvog se on borio tada, protiv takvog nacionalizma se i mi borimo danas - naveo je Kolar.

Takođe, kako je ocenio, problemi sa kojima se Vojvodina susretala i na koje je Vasa Stajić ukazivao, problemi Vojvodine i danas.
 
- Jednako je nerazumevanje za potrebu da se bolje uredi pitanje položaja njenih građana i jednako centralistima u ovoj zemlji smeta građanski karakter Vojvodine.
Upravo zbog zalaganja da Vojvodinu kao autonomnu i modernu, regiju, kojoj je mesto u Evropi, Stajić je za života je bio neprihvaćen, kritikovan i proganjan.
Ali zato njegovo delo, borba i ideje žive i danas - dodao je Kolar.
 
Pored delegacije LSV, vence su danas položili i delegacije Vojvođanske partije, Vojvođanskog kluba i Vojvodjanske politikoloske asocijacije. 

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad 



Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 06. 2011. | Komentara: 0

Tomaševac pobednik

ZRENJANIN - GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovao je drugi po redu "Ligaški kotlić", takmičenje u kuvanju riblje čorbe, na kojem je svoje kuvarsko umeće odmerilo 40 ekipa sa 130 kuvara i oko 350 učesnika. Pored ekipa Mesnih odbora Lige učestvovale su i gostujuće ekipe.
Omladina LSV | Četvrtak, 16. 06. 2011. | Komentara: 0

Predsednica LSVO na Saboru Kluba mladih IDS

NOVIGRAD - Predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Dragana Dukić prisustvovala je šestom Saboru kluba mladih Istarskog demokratskog sabora (IDS) koji je održan u Novigradu, u Republici Hrvatskoj.
Izjave | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina adut Srbije u evrointegracijama

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana promocija publikacije "Vodič kroz strategiju Evropa 2020", koju je priredio Evropski pokret u Srbiji. Promociju je otvorila potpredsednica pokrajinske Skupštine Maja Sedlarević, koja je tom prilikom istakla da očekuje da će naša zemlja do 2020. godine biti članica Evropske unije, naglasivši pri tom da je Vojvodina adut Srbije na tom putu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook