Čanak dao iskaz u policiji: Kada vidim ko vodi hajku, jasno je da sam na pravoj strani

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 29. 10. 2021. | Komentara: 0

Čanak dao iskaz u policiji: Kada vidim ko vodi hajku, jasno je da sam na pravoj strani

Novi Sad, 29. oktobar 2021 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak danas je u Policijskoj upravi Novi Sad - Odeljenju za saradnju sa stranim i domaćim pravosudnim organima, operativnu analitiku, dokumentovanje i podršku dao izjavu po zamolnici nadležnih organa Crne Gore.

LSV

Čanku je tom prilikom predočeno da je protiv njega izvesna „NVO Alternativa“ podnela krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Čanak je tom prilikom rekao da je na teritorju Crne Gore ušao 3. septembra, a napustio je tri dana kasnije.

- Po ovom pitanju ne želim ništa posebno da izjavim, jer je ovde izmišljena organizacija koja služi tome da se ja, ako je moguće, zastrašim i izložim neprijatnostima zato što sam dao podršku prijateljima u Crnoj Gori da sačuvaju mir i bezbednost u svom gradu Cetinju. To je besramna haranga na drugačija mišljenja i zato će njeni inicijatori i njihovi surabotnjici u Republici Srbiji kad-tad odgovarati. Ovom prilikom nije dostavljena krivična prijava, a navodi koji su mi predočeni su netačni i neistiniti. Protiv mene su krivičnu prijavu na istu temu u Srbiji podneli i tzv. Dveri, a glavni zastupnik ove škole mišljenja je Ivica Dačić. Kada na kraju pogledam ko to vodi kampanju protiv mene, potpuno je jasno da sam na pravoj strani - poručio je Čanak tom prilikom.

O razgovoru koji je počeo u 10 i završen u 10.40 časova vođena je i službena beleška.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook