Čanak: Izmena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini pokušaj legitimizacije etničkih čišćenja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 23. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Izmena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini pokušaj legitimizacije etničkih čišćenja

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kritikovao je najavljeni predlog izmena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini i ocenio da je to pokušaj legitimizacije i legalizacije posledica etničkih čišćenja i ratnih zločina koji su počinjeni u toj državi tokom ratova iz devedesetih godina 20. veka.

LSV

- To je pokušaj legitmizacije i legalizacije stanja u Bosni i Hercegovini proizvedenog ratom, čime se etnička čišćenja i nepojamni ratni zločini zapravo perdstavljao kao nešto što je oportuno i korisno - rekao je Čanak novinarima.

Prema njegovim rečima, najstrašnija posledica je potpuno ukidanje mogućnosti političke vidljivosti onih naroda koji su zbog etničkih čišćenja i ratnih zločina postali manjina na tim prostorima, kao i Jevreja i Roma. On je citirao gradskog većnika iz Tuzle Omera Berbića koji je optužio visokog predstavnika medjunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Kristijana Šmita da predloženim izmenama zakona sprovodi „politički genocid nad Bosancima“.

- Ovakva mera je pucanj u nogu gradjanima koji se osećaju kao Bosanci. Iz nemogućnosti da Bošnjaci biraju Hrvate, Hrvati Bošnjake te iz već poznate nemogućnosti da biramo ljude i gradjane, ovo je samo temelj za potpuni nacionalni raspad i etabliranje velike Srbije i velike Hrvatske. Ova mera je pucanj u noge Bosancima kao ideji i konceptu te je pitanje da li ćemo se ikada oporaviti - naveo je Berbić, a citirao Čanak.

(SzILSV, 23.07.2022)




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook