Čanak: Katalonci imaju pravo da odluče

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 09. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Katalonci imaju pravo da odluče

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras da su zastave Katalonije na prostorijama Lige socijaldemokrata Vojvodine istaknute u znak solidarnosti sa građanima čije se pravo na referendum osporava od strane centralnim vlasti u Madridu.

LSV

- Mi ne tvrdimo da Katalonija ima pravo da raspiše referendum sa temom nezavisnosti. Ali, katalonske vlasti imaju pravo da raspišu referendum kao takav. Drugim rečima, građani Katalonije moraju imati pravo da se referendumski izjašnjavaju i to izjašnjavanje mora ostati u okvirima Ustava Španije. Ako bi referendum pokazao da je većina građana za nezavisnost Katalonije, potrebno je krenuti u javnu raspravu unutar Španije o promeni Ustava. Onemogućiti građane da iznesu svoje mišljenje je vrhunski izraz nedemokratičnosti – istakao je Čanak u izjavi medijima.

On je naglasio da LSV poziva vlasti u Madridu da Španija, kao zemlja EU, ne čini ništa čime bi narušila ljudska i građanska prava Katalonaca.

- Upravo zato ću sutra i lično biti u Barseloni. Da bih se i lično uverio da će katalonski referendum biti pobeda ljudskih prava. I nadam se da Španija, kao članica EU, neće naneti mrlju na obrazu Evropske unije – kazao je lider LSV.
 
(BILSV,30.09.2017)



Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook