Čanak: Konkretna pomoć osobama sa invaliditetom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 13. 05. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Konkretna pomoć osobama sa invaliditetom

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i predstavnici Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom razgovarali su danas o konkretnim aktivnostima u parlamentu kojima će se poboljšati položaj osoba sa invaliditetom.

LSV

– Već duže vreme imamo kontakte, a sada smo dogovorili i konkretne aktivnosti, koje ćemo u parlamentarnom životu zajednički obavljati – rekao je Čanak Tanjugu nakon sastanka u Skupštini Srbije. Kako je istakao, na sastanku je dogovoreno da organiacija da sugestije i predloge kako bi zakoni trebalo da izgledaju, a kako bi bili usklađeni sa potrebama osoba sa invaliditetom.
– S druge strane, mi smo se obavezali da zakonske predloge koje nam budu dostavlji plasiramo kako bi se našli na dnevnom redu skupštine. Dogovor je i da napravimo što širi konsenzus, odnosno da izlobiramo među ostalim kolegama iz drugih poslaničkih grupa da se ti zakoni, s obzirom da se odnose na ljude iz svih krajeva zemlje, svih struktura, starosnih I drugih grupacija podrže i da što pre stupe na snagu – rekao je Čanak. Predsednik Nacionalne organizacije osoba sa invaliliditetom Milan Stošić rekao da je na sastanku dogovorena načelna saradnja. Izvršna direktorka Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije Ivanka Jovanović podsetila je da je nacionalna organizacija tokom predizborbne kampanje, kao i prethodna dva puta, ponudila potpisivanje protokola o saradnji svim političkim strankama koje su učestvovale na izborima, ali da to nisu sve prihvatile. Ona je istakla i da je na sastanku dogovoreno da će poslanički klub koji Čanak predstavlja podržati sve predloge u vidu amandmana koji stignu od strane organizacije, i to na sve zakone, jer ne postoji nijedan zakon koji se ne tiče osoba sa invaliditetom.  – Dogovorili smo se i da ćemo imati podršku u nastavku formiranja lobi grupe za osobe sa invaliditetom koju smo započeli u prethodnom mandatu – rekla je Jovanović, podsećajući da čitav proces nije doveden do kraja zbog vanrednih parlamentarnih izbora, ali da očekuje da bude nastavljen u novom sazivu.

(BILSV, 13. 05. 2014)



Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 09. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo pomoć poljoprivrednicima zbog posledica suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo skreće pažnju na jedan od gorućih problema sa kojim se trenutno suočavaju građani Vojvodine – drastično smanjenje prinosa poljoprivrednih kultura usled suše. 
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 09. 2024. | Komentara: 0

Ljudi u crnom po diktatu vlasti napadaju studente u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od policije da pod hitno omogući svim studentima ulazak u zgradu Rektorata u Novom Sadu.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook