Čanak: LSV podržava pravo SPO-a da smeni Srećkovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 02. 2012. | Komentara: 0

Čanak: LSV podržava pravo SPO-a da smeni Srećkovića

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava pravo svakog koalicionog partnera da postavlja ministre u resorima koji mu pripadaju i niko nema pravo da se meša u odluku Srpskog pokreta obnove  o tome ko će biti ministar dijaspore i vera, izjavio je danas predsednik LSV Nenad Čanak.

Nenad Canak

Kako je prenela agencija Beta, Čanak je rekao da on lično nije ni za smenjivanje niti protiv smenjivanja ministra dijaspore i vera Srdjana Srećkovića, nego da je reč o principu da svaka stranka može da postavlja ministra u resoru koji joj je koalicionim dogovorom pripao.

– Niko nema pravo da se meša u izbor SPO-a ko će biti ministar u resoru za koji je odgovornost preuzeo SPO i SPO ima pravo da ga zameni, a ostali koalicioni partneri imaju pravo da to prime isključivo na nivou primanja k znanju, tim pre što nije u pitanju problematična osoba – rekao je Čanak. Lider LSV je naveo da je za Ligu moglo da bude problematično da bivši portparol Slobodana Miloševića (Ivica Dačić) bude ministar policije ili da "Miloševićev Albert Šper" (Milutin Mrkonjić) bude opet na poslovima izgradnje infrastrukture.

– Ako je to moglo da se podvede pod diskreciono pravo stranaka, tek onda ne vidim zašto je ovo postalo toliki problem – naveo je on. Čanak je rekao da je prilikom formiranja Vlade Srbije postignut jasan dogovor da kadrovska rešenja za pojedine resore preuzimaju pojedine stranke.

– Dakle, stranke preuzimaju odgovornost, i samim tim, da bi tu odgovornost mogle da nose moraju imati i mogućnost kadrovskih rešenja koja će biti u skladu sa nivoom odgovornosti – rekao je Čanak.

(BILSV, 07. 02. 2012.)



Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook