Čanak: Medijska scena svedena na večnu morbidnost, vulgarnost i površnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 04. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Medijska scena svedena na večnu morbidnost, vulgarnost i površnost

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je zabranu emitovanja jutarnjeg programa televizije Pink u Crnoj Gori. 

LSV

Savet Agencije za elektronske medije Crne Gore zabranio je ovaj program na šest meseci zbog emisije „Novo vikend jutro“ u kojoj je voditeljka Jovana Jeremić razgovarala privatnim detektivom o navodnim uzrocima avgustovske tragedije na Cetinju, kojim je prekršena Konvencija o prekograničnoj televiziji, u delu koji se odnosi na obavezu poštovanja dostojanstva ljudskog bića i osnovnih prava drugih.

Čanak je istakao da ovakvu odluku pozdravlja jer je dizanje rejtinga kao cilj jutarnjeg programa dobilo potpuno novu dimenziju neukusa medijskim raskopavanjem još svežih grobova deset cetinjskih žrtava među kojima i dvoje dece.

– S druge strane, prikazivanje Cetinjana i Crnogoraca uopšte kao primitivne zajednice u kojoj je najveći problem krvna osveta i provincijalizam je najgrublja moguća uvreda Cetinju i čitavoj prijateljskoj Crnoj Gori – rekao je Čanak za Danas. 

On dodaje da činjenica da se se jutarnji program TV Pink i dalje, čak i bez opomene, emituje u Srbiji, govori o ovdašnjoj medijskoj sceni, koja je, kaže, svedena na večnu morbidnost, vulgarnost i površnost. Poručuje da ne može svaka tema biti materijal za rijaliti, ma koliko privlačila gledalište.

(SzILSV, 04.09.2022)



Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook