Čanak: Putin vuče Srbiju u propast zajedno sa Rusijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Putin vuče Srbiju u propast zajedno sa Rusijom

NOVI SAD - Izjava ruskog predsednika Vladimira Putina, u kojoj tvrdi da redovno razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o ključnim pitanjima daljeg razvoja saradnje, samo pojačava sumnju Evropske unije u iskrenost Srbije na evropskom putu, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 

LSV

- To Putin sračunato radi da bi što više odvojio Srbiju od evropskih saveznika, a sa druge strane presedan nezavisnosti Kosova obilato koristi kao argument nezavisnosti Donjecka i Luganska – kazao je Čanak za Danas.

On napominje da je Putin neprijatelj evropske Srbije i da je vuče u propast zajedno sa Rusijom. Čanak, ipak, konstatuje i da Putin nije jedini krivac, pre svega zato što je Vučić neodlučan.

- Vučić se tome nedovoljno odlučno suprotstavlja iz niza razloga od kojih su najznačajniji strah od ruske odmazde u slučaju punog okretanja Zapadu i neodlučnost i nejasne poruke Zapada u vezi pristupanja Srbije EU. Srbija zbog toga ne sedi više na dve stolice nego je razapeta uzmeđu dve politike koji se ubrzano udaljavaju - zaključuje Čanak. 

(SzILSV, 21.09.2022)




Omladina LSV | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Promocija ideala i vrednosti

Član Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Zrenjanina Mišo Živanov učestvovao je u seminaru “Promising Politicians” koji je koncipiran kao serija od tri odvojene celine predavanja i treninga od po četiri dana u toku 2011. godine.
Izjave | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

LSV samostalno na pokrajinske izbore

NOVI SAD - Portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za danšnje izdanje Večernjih novosti da je LSV već donela odluku da na pokrajinske izbore ide sama, zbog neslaganja sa Demoratskom strankom oko statusa i finansiranja AP Vojvodine.
Izjave | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Kandidatura za EU je vrhunski interes

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, komentatišući mogućnost dobijanja statusa kandidata za ulazak Srbije u Evropsku uniju, o kojem treba da bude doneta odluka u petak, izjavila je za emisiju Politbiro da je od pitanja kakve će to konotacije imati na političku scenu Srbije, mnogo važnije kakve će to posledice imati na kvalitet života ljudi u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook