Čanak: Putinovo Z je fašistička svastika za 21. vek

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 06. 03. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Putinovo Z je fašistička svastika za 21. vek

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je slovo „Z“, kojim ruska vojska obeležava svoja vojna vozila, „fašistička svastika za 21. vek“.

LSV

- Z je fašistička svastika za 21. vek. Ostaće zapamćena kao simbol zla i razaranja, a Putin kao zločinac koji je uspeo da blistavu antifašističku istoriju Rusije i desetine miliona žrtava koje je SSSR podneo u borbi protiv fašizma gurne u krvavo blato od koga se generacijama neće izvući - rekao je Čanak za Autonomiju.

Dodao je da Srbija mora hitno da preduzme akcije na „demontiranju Putinove agenturne mreže“ u Srbiji, jer ako ne može da se suprostavi stranim agenturama i navijačkim grupama, „to znači da država više ne postoji, a na to nijedan patriota ne može pristati“.

- Srbija to mora da učini, ukoliko ne želi da bude uvučena u rat koji Putin namerava da započne preko Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini radi odvlačenja pažnje od Ukrajine - kazao je Čanak.

Dodao je da Zapad mora biti svestan da „povlačenje za nos“ Srbije i BiH u vezi prijema ovih država u EU sada može da skupo košta istu tu Evropsku uniju kada se takozvani ruski humanitarni centar u Nišu „pretvori u poligon za lansirne rampe Putinovih projektila okrenutih ka evropskim gradovima“.

- Zato je odbrana Ukrajine, odbrana mira u Evropi. A neučestvovanje u toj odbrani je saučesništvo sa nuklearnim terorizmom oličenim u Vladimiru Putinu koji svoju KGB karijeru očigledno želi da završi uhapsivši čitav evropski kontinent - ocenio je Čanak.

(SzILSV, 06.03.2022)
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Došao đavo po svoje

Došao đavo po svoje. Ovako je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš prokomentarisao nalaz Demostata da u Srbiji Aleksandar Vučić uživa samo jedan odsto više poverenja od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Skupština Vojvodine treba da se izjasni o agresiji Rusije na Ukrajinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine bi mogla da pokrene pred vojvođanskim parlamentom zvaničnu osudu podrške agresije Rusije na Ukrajinu i time da Skupština APV podrži ukrajinsku zajednicu u Vojvodini, izjavio je pokrajinski poslanik LSV Saša Šućurović. 
Odbori LSV | Petak, 01. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Regionalni vodovodi jedini put da Vojvođani dobiju ispravnu vodu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je odluka kikindskih vlasti da kubik vode i kanalizacionih usluga poskupi za 39,40% skandalozna. Građani Kikinde zahtevaju ispravnu pijaću vodu, a ne drastična poskupljenja.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook