Čanak: Ratko Mladić je naftna mrlja na obrazu Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 28. 11. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Ratko Mladić je naftna mrlja na obrazu Srbije

SARAJEVO - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pobeći u Moskvu, jer je to „sigurna kuća za korumpirane političare“. Čanak je rekao da Dodik ima vilu u Beogradu, ali je dodao da on na kraju ipak neće pobeći u Beograd, već u Moskvu. 

LSV

On je ocenio da je „severoistočna Bosna i Hercegovina“, zapravo „entitet oligarhijskih lopova“. Prema njegovim rečima, ljudi se iz RS masovno sele u Srbiju, a naročito u Novi Sad, jer sebi prave rezervne položaje.

Čanak je rekao da je u Srbiji nametnut velikosrpski diskurs.

- Svi nacionalisti se žale da je zemlja u kojoj žive mala i da nije dovoljno etnički čista. To je fašizam! To je osnova iz koje se rađa metod, a taj metod je čopor koji rastrgne svakog ko ne zavija u tom čoporu - kazao je Čanak za sarajevsku Fejs (Face) televiziju.

Dodao je da se u taj metod uklapa ne samo vlast, već i oni koji su dominantna opozicija u Srbiji.

- Kada ih pitate je li Ratko Mladić ratni zločinac – muk! Kada pitate treba li normalizovati odnose sa Kosovom – muk! Kada pitate je li Crna Gora deo velikosrpske ideje – muk! Pa dobro, u čemu se vi onda tačno razlikujete od Vučića - upitao je Čanak.

On je rekao da je ratni zločinac Ratko Mladić „naftna mrlja na obrazu Srbije“.

- Gde god je Ratko Mladić prošao, tamo nema Srba, nema Hrvata, nema Bošnjaka, nema života - naveo je Čanak.

Dodao je da je vladajući model u društvu takav da se nameće da osoba ne može biti Srbin ako nije pravoslavac.

- Nemam ja ništa protiv boga, ali imam protiv njegove zemaljske administracije. Moj uzor je Mustafa Kemal Ataturk. Vodim se njegovim rečima: „Kada bih mogao, sve bih vere vezao lancima i bacio u najdublje more“ - kazao je Čanak.
(SzILSV, 28.11.2021)




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook