Čanak: Za mene lično Kosovo je nezavisna država

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 09. 08. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Za mene lično Kosovo je nezavisna država

BEOGRAD / NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da lično misli da je „Kosovo nezavisna država“. Čanak je za televiziju Hepi izjavio da on „to lično misli“ a da svako može da se u to isto uveri „ako ode u Đakovicu“.

LSV

- Ako odete u Đakovicu onda vidite da imaju svoju policiju, svoje sudstvo, policijski sistem koji funkcioniše - rekao je Čanak.

On je na pitanje novinara rekao da zbog takvog stava „ne smatra sebe izdajnikom“.

- Da je bio referendum u vreme Galilea – da li je zemlja ravna ploča, bilo bi 99 odsto da jeste, ali to i dalje ne znači da je zemlja ploča, već da ljudi to misle - kazao je Čanak komentarišući stavove koji o Kosovu preovlađuju među građanima Srbije.

On je rekao da je nakon razgovora sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem došao do zaključka da su njegovi stavovi „u nekim sferama što govori, istina, a u nekim sferama to su politički konstrukti“.

- Nije baš crno-belo. Ali da se zatvore oči, da patriotski ne vidiš ono što je stvarnost, to nije dobra politika - rekao je Čanak.

(SzILSV, 09.08.2021)




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook